София. Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната

...
София. Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната
Коментари Харесай

НИМХ: Днес облачността ще е променлива, ще се затопли още и максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.

София. Днес облачността ще е променлива, преди обяд над източната половина от страната и над планините, по-често забележителна, само че без основни превалявания. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов. Ще е прохладно - с сдържан, след обяд в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина мощен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 12°.
Атмосферното налягане денем ще се задържи по-високо от междинното за месеца. Вечерта ще стартира да се покачва.

Над Черноморието облачността ще бъде най-вече забележителна, само че без основни превалявания. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд най-вече забележителна. Само на изолирани места ще превали едва. Ще духа мощен до плевел вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 8°, на 2000 метра - към 2°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР