София. Днес облачността ще е променлива, до обяд над източните

...
София. Днес облачността ще е променлива, до обяд над източните
Коментари Харесай

НИМХ: Днес ще е без съществени валежи, максималните температури ще са между 10° и 15°

София. Днес облачността ще е променлива, до обяд над източните и планинските региони - по-често забележителна, само че без основни превалявания. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската низина и западните региони наГорнотракийската равнина - сдържан вятър от запад-северозапад, който последователно денем ще отслабне. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София - към 12°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места, основно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Преди обяд вятърът ще е до сдържан от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често забележителна, само че единствено на обособени места ще превали едва. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР