София. Директорът на Българската национална следствена служба Борислав Сарафов и

...
София. Директорът на Българската национална следствена служба Борислав Сарафов и
Коментари Харесай

„МКД“ : Двама от пострадалите в автобусната катастрофа са дали показания

София. Директорът на Българската национална следствена работа Борислав Сарафов и основният прокурор на Република Северна Македония (РСМ) Любомир Йовески направиха изказване във връзка трагичния случай на автомагистрала " Струма ". Според информацията досега, са починали 46 души, а седем са ранени. Сарафов сподели, че към този момент единствено двама от оживелите са дали показания пред управляващите и в рейса на " Беса транс " е имало още един водач, цитира думите му македонското електронно издание “МКД “ .

Установено е, че в рейса е имало детонация, само че към този момент не са ясни аргументите за нея.

„ Проведохме взаимна работна среща, с цел да изясним всички линии на интернационално правно съдействие, да получим всички нужни документи от македонска страна и да получим биологичен материал за идентифициране на жертвите “, сподели следователят.

Биологичният материал от околните на умрелия ще се употребява за установяване на тяхната идентичност.

„ За случая - сподели Сарафов - ще бъдат положени оптимални старания, с цел да се стигне до обективната истина. “ Прокурорът споделя, че не желае да дава изводи, до момента в който не бъдат открити всички условия.

Сарафов означи, че се разпитват оживелите, станали очевидци на нещастието, само че единствено двама от тях са в положително положение, останалите са в потрес, тъй че единствено двама от очевидците са съумели да дадат показания за нещастието.

„ Има очевидци на случая, които са били на място. „ Не мога да дам експертно умозаключение, тъй като следва цялостна здравна експертиза и автотехническа експертиза, които би трябвало да дадат отговори на доста въпроси “, сподели Сарафов.

Сарафов означи, че няма такава информация дали рейсът може да е превозвал в допълнение гориво.

„ Вярно е, че е чута детонация, само че към този момент не се знае каква е повода за това. Дали е детонация, която е станала вътре в рейса или при удара на рейса в тротоара. Тук още веднъж стигаме до това, дали става въпрос за техническа нередовност или човешка неточност. Имало е четири рейса на същата компания, само че те не се движели дружно, а на разстояние от 15 до 20 минути. „ В рейса е имало втори водач “, добави Сарафов.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР