София. Действащите политики и законодателство в контекста на членството на

...
София. Действащите политики и законодателство в контекста на членството на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: От младите хора трябва да идват идеите как да се промени Европа

София. Действащите политики и законодателство в подтекста на участието на Република България в Европейски Съюз, въпросът за водачеството в Европа, разбор на проблемите и провокациите в практиката на обществените институции. Това бяха част от тематиките, които дискутираха през днешния ден в Нов Български Университет вицепрезидентът Илияна Йотова и студенти по „ Право “ и „ Публична администрация “, оповестиха от прессекретариата на президента . Вицепрезидентът откри Национална научна конференция на тематика " 10 години България в Европейски Съюз - влияние върху развиването на обществените политики и законодателството ".
В хода на полемиката Илияна Йотова дефинира тематиката с водачеството в Европа като " извънредно тежка ". „ Визирам няколко аргумента за какво въпросът с водачеството не върви и един от тях е обвързван с метода, по който се избират европейските комисари. " Комисарите се избират от страните членки. В множеството случаи решението е политическо и конюнктурно, а не в сходство с професионализма и целите ", уточни Илияна Йотова.
" Дали този човек има подготовката сякаш остава на назад във времето. Изслушването им, за жалост в множеството случаи минава официално, по заложени авансово въпроси ", показа още пред студентите вицепрезидентът.
Пред младежите Йотова изрази също по този начин паниката си от неналичието на визионерство. " Липсват хора, които могат да кажат по какъв начин виждат дадена област след пет или 10 години ", разяснява Илияна Йотова като добави, че въобще не се приказва за огромния въпрос по какъв начин виждат Европа след два или три мандата. Вицепрезидентът особено се обърна към студентите с думите: „ Не допускайте бюрокрацията да измести визионерството. Очаквам от вас да създавате, да вършиме европейски политики, а освен да ги изпълнявате “. " Казвам всички тези неща, тъй като от вас би трябвало да идват концепциите по какъв начин да се промени Европа ", разяснява Йотова, съгласно която европейският план се нуждае от цялостна еволюция и от това да знаем къде желаеме да стигнем.
Вицепрезидентът сложи въпроса и за метода към политиките на европейско равнище. Според нея публикуваното мнение, че някъде в Брюксел се вършат политики, които по-късно ние изпълняваме, е допустимо най-грешният метод, който може да има една страна.
В речта си вицепрезидентът посочи, че десетата годишнина от участието на България в Европейски Съюз съответствува с 60-годишнината от подписването на Римските контракти и одобряването на европейската концепция. Пред студентите Йотова уточни, че застава пред тях като извънредно уверен европеец. " Нашето бъдеще е бъдещето на европейския план ", уверена бе вицепрезидентът Йотова като напомни още, че следващата година се навършат 25 години от Маастрихтския контракт.
В конференцията присъединяване взеха Емил Радев, член на Европейския парламент, заместник-министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Моника Панайотова, заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, проф. доктор Екатерина Михайлова, Ръководител на департамент " Право " в Нов български университет, десетки студенти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР