София. Десетки надзиратели и служители в следствения арест и съдебната

...
София. Десетки надзиратели и служители в следствения арест и съдебната
Коментари Харесай

Десетки надзиратели и служители в следствения арест и съдебната охрана излязоха на протест с искане за по-високи заплати

София. Десетки надзиратели и чиновници в следствения арест и правосъдната защита излязоха на митинг с претенции заплатите им да бъдат уеднаквени с тези на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, което значи 20% нарастване. Тe желаят и равнене на сумата за характерните условия на труд.
Пламен Христов, зам.-председател на профсъюз „ Охрана “ към Главна дирекция „ Охрана “ на Министерството на правораздаването, съобщи, че чиновниците желаят да им се даде бюджет, с който да бъдат решени проблемите им. „ Основните ни претенции са най-малко 350 души увеличение на щат, 20% увеличение на заплатите със задна дата и равнене на характерните условия за труд, според със закона на Министерство на вътрешните работи – сега нашата база е 95 лева, а на сътрудниците от предходната година е 190 лева Другото, което е, от 2007 година не ни е променян вещевият отзив – в този момент е 400 лева, а ние желаеме да е най-малко 600 лева, тъй като при нас в Групово дело „ Охрана “ администрацията е единствено 3%, а всички други извършват отговорности на терен – защита на здания, ескорт, наложително водене. Петото нещо, което желаеме, е в края на годината на база на положения труд непотребните финанси, които са останали в нашата дирекция, да бъдат разпределени на чиновниците – т.е. стимулиране. Недопустимо е да се разделяме на дирекции “, изясни Христов.
Протестната акция ще продължи с осъществяване на синдикални събрания навън пред пандизите и правосъдните здания в страната. Служителите оповестиха и че всяка заран в 10.00 часа ще излизат на митинг пред постройката на Софийския затвор, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР