София. Честването на Добричката епопея влезе в трайно в патриотичния

...
София. Честването на Добричката епопея влезе в трайно в патриотичния
Коментари Харесай

Радослав Симеонов, Министерство на отбраната: Честването на Добричката епопея влезе в трайно в патриотичния календар на гражданството

София. Честването на Добричката епопея влезе в трайно в патриотичния календар на поданството.
Това сподели Радослав Симеонов, основен специалист към Министерство на защитата, в изявление за Агенция " Фокус " във връзка Добричката епопея. " Радвам се, че в действителност някак си отпразнуването на годишнината от Добричката епопея влезе трайно в патриотичния, родолюбивия календар на Община град Добрич, на поданството. Фактът, че през днешния ден с вас си приказваме за тази победа, е доказателство, че тачим и почитаме паметта на тези хора. Имало е години, в които просто това е било тематика табу ", разяснява Симеонов. По думите му това е била една забравена борба и генерали като Колев, Тошев, Кантарджиев са били с лека ръка зачеркнати от българската военна популярност. " Цели генерации българи са били лишени от изконната опция да са горди с това, че са българи. С това, че такива достижения е направила нашата войска по време на Първата международна война. Ето в този момент имаме тази опция да приказваме умерено и свободно за Добричката епопея. Слава Богу, тъй като истината рано или късно спечелва ", добави още Симеонов.
По думите му в тези тридневни боеве за първи път българският боец би трябвало да се бори против своите някогашни освободители – руснаците. " Това е комплицирана психическа алтернатива поради русофилските настроения измежду българския народ, изключително измежду нашето командване. Част от генералитета, офицерите – множеството от тях са съветски ученици. Налага се учениците да водят война против своите учители. Точно заради това събитие боевете от Добричката епопея трябваше да бъдат вечно забравени. Говоря в едни по-далечни времена, когато бяхме във Варшавския контракт и не беше комфортно да се разяснява по какъв начин българската войска побеждава съветската ", добави още Симеонов.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР