София. Българското малцинство в Сърбия от един век се разглежда

...
София. Българското малцинство в Сърбия от един век се разглежда
Коментари Харесай

Иван Николов, КИЦ-Босилеград: Българското малцинство в Сърбия от един век се разглежда като опасност за държавата

София. Българското малцинство в Сърбия от един век се преглежда като заплаха за страната. Това сподели Иван Николов от КИЦ-Босилеград по време на конференция във връзка задържането на трима български лекари вполицейския сектор в Босилеград по време на филантропична акция в КИЦ-Босилеград, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . По думите на Николов е без значение какво ще бъде действието на Сърбия или на депутатите от европейския парламент, България би трябвало непрекъснато да следи какво се случва с българите там.
„ Арестуването на българските лекари беше единствено последната капка, която преля чашата, само че под него врят и кипят купища други проблеми. Защото при започване на 21 в. никой не може да живее при липса на обикновено опазване на здравето. Всеки ден камбаната в Босилеград бие на умряло и като схвана, че това са младежи, които внезапно си отиват, ми излиза наяве, че нещо не е наред със здравната система. Най-накрая духът се разбуди и се видя същинското отношение на страната “, сподели той.
Николов изясни, че преди няколко месеца в Босилеград е отишъл първият български предприемач, само че бързо си е тръгнал поради разпри със сръбските управляващи. „ И това остави доста хора без работа и без опция за битие “, изясни той.
Сърбия няма ясна външно-политическа ориентировка и е разкрачена сред Брюксел и Москва. Законите в едно общество се гласоподават поради хората и в случай че те нарушават правото на обикновено опазване на здравето, на обикновено образование на български език, на свободата на слово, на придвижването, на мисълта, то тогава толкоз по-добре за законодателя “, изясни Николов и прикани българската страна и българските политици да вземат нещата в свои ръце.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР