София. Бъдещето на БСП ще бъде основна тема в дискусиите

...
София. Бъдещето на БСП ще бъде основна тема в дискусиите
Коментари Харесай

Габриел Вълков: Бъдещето на БСП ще бъде основна тема в дискусиите на Националния младежки форум в Плевен

София. Бъдещето на Българска социалистическа партия ще бъде съществена тематика в полемиките на Националния юношески конгрес в Плевен, който ще се състои на 15 януари, сподели ръководителят на Младежкото обединяване в БСП- София и член на управлението на националното младежко обединяване на партията Габриел Вълков в изявление за предаването „ Софийска естрада “ – продукция на Столичната организация на Българска социалистическа партия, която се излъчва по Радио „ Фокус “. Той добави, че форумът ще бъде едно от най-големите събития, което Младежкото обединяване е предписание през последните 2 години. В срещата ще вземат участие ръководителите на всички общини и региони на градове, регионални ръководители, т.е. всички деятели на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. Според него на срещата ще дойдат 300 младежи от цялата страна, поканено е Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия, ръководителя в оставка Корнелия Нинова и всички останали претенденти за ръководители на партията, с цел да може да обсъдят вътрешнопартийните проблеми и да обмислят по какъв начин те да бъдат решени.

„ Младите социалисти си представяме бъдещето на партията по-добро от сегашното, тъй като както видяхте, през миналата година имаше 3 избора един след различен, на които Българска социалистическа партия не се показа задоволително добре. Със сигурност има доста аргументи за това: от една страна може би управлението на партията, въпреки това може би политиките, от трета страна очевидно и ние може би не сме свършили всичко, което е трябвало да свършим. Именно по тази причина взехме решение, че такава полемика е нужна, с цел да разберем какво е бъдещето на Българска социалистическа партия. Защото като младежи сме част от него и по тази причина се интересуваме ”, сподели Габриел Вълков.

Той посочи, че на тази среща една от първите хрумвания от младежките политики, които ще обсъдят и предложат, е приемането на Закон за доброволчеството.

„ Такъв закон има в доста страни по света и в съвсем цяла Европа. За нас той е нужен, тъй като и в България има доста хора, които желаят да бъдат доброволци, само че в България това нищо не значи. В Европа то е регламентирано, заплащат им се осигуровки здравни и всевъзможни по отношение на това, каква активност правят като доброволци. Доброволците в Европа, апропо, способстват за към 5% от целия Брутният вътрешен продукт на Европейския съюз през сходни акции. И това е едно доста значимо нещо за всички младежи. Разбира се, сме мислили и върху доста други тематики, като да вземем за пример студентското кредитиране. Понеже България е бедна страна, както знаете, не всеки има опцията да си заплати висококачествено образованието и по тази причина доста студенти теглят студентски заем, с цел да си заплащат образованието и да могат да учат. В момента лихвите по студентските кредите са към 7%, тъй като това е таванът и банките употребяват този таван. Ние не сме тук, с цел да пазиме банките, ние желаеме да защитим постоянния студент. Затова желаеме да понижим лихвите по студентските заеми на най-малко 3%, може и по-малко, само че 3 да бъде таванът за такива заеми, тъй като концепцията е хората да могат да учат, а не банките да вършат облаги ”, сподели още ръководителят на Младежкото обединяване в БСП- София.

Запитан за какво Оперативното бюро на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия излезе с позиция, с която изрично се разгласи срещу изключването на Кирил Добрев, той посочи, че не са се оповестили против личността Кирил Добрев, а против метода, по който се е случило.

„ Ние сме срещу изключването на който и да било от партията. Ако беше това някой различен, не Кирил Добрев, ние щяхме да излезем със същата позиция, тъй като въпросът е кардинален. Ние сме срещу в една демократична партия да се изключват хора заради „ особени аргументи “ – заради уронване на авторитет, както бяха оповестили. За нас всеки има право на независимост на словото, за нас всеки има право да изкаже своето мнение, без значение дали то се харесва на управлението на партията или не. И ние като младежи постоянно сме се борили за тази независимост. Именно по тази причина направихме тази позиция: с цел да защитим свободата на словото да се обявим срещу изключването на членове на Българска социалистическа партия, изключително в тази тежка обстановка, в която е Българска социалистическа партия, и ние се нуждаем от всеки един. Затова стартират от ден на ден диалози с управление, тъй като да, ние като младежи, несъмнено, носим и революционното в себе си, само че не желаеме да стигаме до там. Ние желаеме през диалози, както се споделя по изкусен път да стигнем до решение на тези проблеми. И по тази причина в този момент стартираме диалози и посредством тази среща, която организираме в Плевен, с цел да може да си поговорим за нашите вътрешнопартийни проблеми и да обмислим по какъв начин те да бъдат решени ”, добави Габриел Вълков.

За него в ръководството Българска социалистическа партия ще осъществя обществените си политики.

„ Според мен, ние към този момент сме почнали. Постигнахме положителни триумфи с пенсии – преизчисляване на всички пенсии в цялата страна, въпреки всичко ние имаме обществен министър. Така че Българска социалистическа партия ще осъществя съвсем всички политики, които са залегнали в нашата платформа. За това нещо, несъмнено, би трябвало време, въпреки всичко ръководството стартира преди към месец. Тоест, и тези хора, които са заели тези министерски постове, и всички останали, би трябвало да влязат в релсите както се споделя и да стартират да работата, т.е., още е рано да се каже. Но сигурно ще успеем да осъществяваме всичко, което е в нашата платформа.
Смятам, че дейностите на Българска социалистическа партия в държавното управление са е доста положителни. Както виждате, изкарват всички кирливи ризи на предходното ръководство, тъй като там има доста. Говорим за доста обири, доста откраднати пари от пътища и от какво ли не още, то бяха язовири, от банки и така нататък Тоест, те демонстрираха какъв брой корумпирано беше предходното ръководство на България. Сега предстоят да работят доста още, държавното управление е още в самото начало, това е въпреки всичко първият месец. Едно от главните неща, които предстоят, и то не е работа единствено на държавно управление, а на целия български народ да се ангажира с този голям проблем, видяхме какъв брой пари са изтекли, с цел да може да има осъдени хора и хора, влезнали в пандиза, би трябвало да бъде заменен основният прокурор на България Иван Гешев. Трябва нов човек, който да може да реши корупционните проблеми на България и да тръгнем по нов път ”, прави оценка Габриел Вълков.

Той сподели, че не чака от предстаящия конгрес на партията да вземе някакви грандиозни решения.

„ Това ще бъде по-скоро конгрес, който ще установи оставката на Корнелия Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия, след което ще започва процедура по директен избор. Доколкото виждам, въпреки всичко има още 2 седмици, досега най-малко обявилите се като претенденти е самата тя, Корнелия Нинова и Крум Зарков, който е младеж, много прочут, съгласно мен, на България, приключил в Сорбоната, образован човек. Обновлението на Българска социалистическа партия може да пристигна по принцип през нов човек. Това е главният метод да обновиш нещо, като го смениш и да дадеш нов път. То, несъмнено, допускам може да стане и през настоящето управление. Въпросът е, че там би трябвало доста работа в тази посока. Аз персонално като младеж не виждам настоящето управление на Българска социалистическа партия задоволително да е ангажирано с младежите в Българска социалистическа партия, аз това съм го казвал доста пъти и на тях, и на вътрешнопартийни конгреси – с цел да може Българска социалистическа партия да се промени и да наподобява по един радикално друг метод, трябват младежи отсега нататък. Трябва младежите да бъдат лицето на партията и ние да взимаме решенията вътре. Със сигурност е проблем, че управлението на Българска социалистическа партия не е ангажирано с политиките за младежите, тъй като ние с изключение на бъдещето на страната, сме и актуалното. И ние като младежи желаеме да променим нашата страна. Искаме тя да наподобява по-добре, желаеме да я променим, с цел да можем да живеем в една хубава страна както ние, по този начин и нашите родители, по този начин и нашите деца, нашите баби и дядовци, и методът е през ново мислене от нови младежи, тъй като очевидно по остарелия метод не може ”, безапелационен е Габриел Вълков.

Председателят на Младежкото обединяване в БСП- София Габриел Вълков заяви, че през тази година следва отчетно-изборен цикъл, който ще смени всички управления на цялото Младежко обединяване, тъй като им изтича мандата като управителни органи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР