София. Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за

...
София. Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за
Коментари Харесай

Аварирал румънски ТИР е причина за затрудненото движение на автомагистрала „Хемус“ в посока София, движението за превозните средства до 12 тона е възстановено

София. Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото придвижване тази заран на Автомагистрала „ Хемус “ в посока София, в правата сред тунелите „ Топли дол “ и „ Ечемишка “, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) .

Препречването на платното от транспортно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на колона от коли. Веднага е основана организация за евакуиране на авариралия камион и възобновяване на придвижването за МПС до 12 тона. От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват Автомагистрала „ Хемус “ в сектора от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ още веднъж моли водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли с подобаващи за зимните условия гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, да съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и подхващат нужните дейности за обработка на настилките.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

--
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР