София. Аутопсиите показват, че всички пострадали са загинали основно от

...
София. Аутопсиите показват, че всички пострадали са загинали основно от
Коментари Харесай

Борислав Сарафов, Национална следствена служба: Аутопсиите показват, че всички пострадали са загинали основно от задушаване вследствие на избухналия пожар

София. Аутопсиите демонстрират, че всички потърпевши са починали главно от задушаване в резултат на избухналия пожар. Това сподели по време на брифинг заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов по отношение на пътния случай на автомагистрала " Струма ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
" Назначени са по делото и експертизи. Някои от заключенията, са подготвени и все още към този момент. Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички починали. Аутопсиите към този момент са подготвени. Отварям скоба да кажа, че аутопсиите демонстрират, че всички потърпевши са починали главно от задушаване вследствие избухналия пожар, а не от контузии при злополуката или от разкъсвания при гърмеж ", добави още Борислав Сарафов.

Той посочи, че в дихателните пътища са открити сажди.

По думите му е назначена и авто-техническа експертиза. " Добихме усещане от осъщественото досега. Осведомяваме ги за получените гласни доказателства от нас, тъй като те би трябвало да ги вземат поради, в това число показанията на оживелите пасажери в рейса. Назначена е и пожаро-техническа експертиза, която да даде отговор за зародилия пожар и неговия интензитет. Назначена и е сложна експертиза, тя ще даде отговор на основния въпрос за какво се е стигнало до овакантяване на пътната траектория на рейса, до настъпилия натоварен пожар и тдо този летален излаз. Предстои още на следващия ден екип от следовател и прокурор да заминат за Скопие ", сподели още Сарафов. Той съобщи, че е в непрестанна връзка с основния прокурор на Република Северна Македония.

" По делото са разпитани очевидци. Разпитани са двама от пътуващите в рейса, като и двамата са били будни все още на случая и дават извънредно точни показания за събитията в торагичната нощ. Показанията им се припокриват изцяло, заради което ги одобряваме за безусловно достоверни и правилно изложени. В момента се разпитват още двама от потърпевшите, които са в " Пирогов ", които са в положително, по-скоро психологично, а не физическо положение, поради преживеният потрес и смут и могат да дадат показанията си в границите на днешния ден. Надявам се техните показания да са задоволително правилно, обективно и трезво дадени ", сподели още Сарафов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР