София. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месец

...
София. Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месец
Коментари Харесай

НИМХ: Днес над страната ще преобладава облачно време и на отделни места ще превали слаб дъжд

София. Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месец януари. Ще продължи да се покачва. Днес над страната ще доминира облачно време и на обособени места ще превали слаб дъжд. Образувалите се тук-там в низините мъгли към обяд ще се разсейват. Временни разкъсвания на облачността ще има над югозападните региони. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури сред 5° и 10°, в крайните югозападни региони до 12°-13°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Анна Дякова.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и основно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температура на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
На планините ще има раздрана облачност, без дъжд. Ще духа до сдържан югоизточен, по най-високите върхове запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра – към 4°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР