София. Ако дойде този сезон грипът, ще е в края

...
София. Ако дойде този сезон грипът, ще е в края
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Ако дойде този сезон грипът, ще е в края на януари или февруари

София. Ако пристигна този сезон грипът, ще е в края на януари или февруари. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизация към Столична община, в изявление за предаването „ Тази заран “ по БТВ . „ Сезонният грип в по-голям % е грип А, а към 10-15% е грип Б. Ако пристигна грипът, ще е в края на януари – февруари. Най-масово би трябвало да се имунизират хората над 65 години, хората с хронични белодробни болести и хора с диабет. Трябва да има 2 седмици разлика сред имунизацията за грип и за Коронавирус. Ваксината за сезонният грип тъкмо в този момент е моментът да се постави. За 15 дни се изготвя имунитет “, уточни проф. Кантарджиев.

По думите му за младежите, които имат две ваксини, това е изцяло задоволително. „ Спадат антителата след месеци, само че остава имунната памет с години. Когато са малко антителата, можеш да се разболееш, само че за 2-3 дни имунната система ще се реагира “, съобщи той.

„ Трябва да се питат лекарите и шефовете на лечебните заведения дали сме пречупили вълната. Трябва по-малко фукане, тъй като и нови разновидности идват “, добави Кантарджиев.

„ Смъртността се дължи на занемарена имунизация, спорни заповеди, а сега имаме доста заболели и умрели и доста хора в интензивното. Хората влизат в болница, когато са в доста тежко положение. Късно се търси помощ “, добави той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР