София. 8 000 литра гориво с недоказан произход са установени

...
София. 8 000 литра гориво с недоказан произход са установени
Коментари Харесай

МВР: 8 000 литра гориво с недоказан произход са установени при проверки през активния летен сезон

София. 8 000 литра гориво с необоснован генезис са открити при инспекции през дейния летен сезон. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. От началото на дейния летен сезон, под управлението на Междуведомствения координационен център на ГДБОП, Икономическа полиция и специалисти от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “ реализират засилен надзор над активността на ведомствени бензиностанции. Целта на инспекциите е повишение на приходите от Данък добавена стойност и определяне на незаконна продажба на горива.
До момента взаимните екипи са направили инспекции на 57 обекта за зареждане за лични потребности, ситуирани на територията на столицата и в още 15 области в страната. Установени са повече от 90 нарушавания, в това число генериране на доходи от продажба на гориво, което притежателите заявяват, че употребяват единствено за своята активност. Най-честите констатации са липса на съгласуваност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, потребление на преносими цистерни, регистрирани като стационарни, спомагателни съдове, съхраняващи гориво без документи за генезис, както и нарушавания на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.
Съставени са общо 52 акта за открити административни нарушавания, 2 констативни акта и са отдадени 29 писмени разпоредби. От Национална агенция за приходите са запечатани 13 обекта, а други 15 следва да бъдат запечатани. При един от случаите, на 08.08.2017 г, митническите управляващи са подхванали изземане на 8000 литра гориво с необоснован генезис, следва известяван на прокуратурата.
Междуведомственият координационен център на ГДБОП селектира информация за обектите, които работят на територията на страната, като засиленият надзор в бранша ще продължи и през септември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР