София. 181 940 лв. набра най-голямото благотворително събитие на фондация

...
София. 181 940 лв. набра най-голямото благотворително събитие на фондация
Коментари Харесай

181 940 лв. са събрани в инициативата „Вечер на добродетелите“ в подкрепа на пълноценното развитие и щастливото детство на най-малките деца

София. 181 940 лева набра най-голямото благотворително събитие на фондация „ За нашите деца “ - самодейността „ Вечер на добродетелите 2019 “. Това оповестиха уредниците от Фондация „ За нашите деца “ . С набраните средства, в двата комплекса за ранно детско развиване в София и Пловдив, ние ще подкрепим най-малко 800 деца в ранна възраст и техните фамилии. 
Над 400 посетители поддържаха нашата идея и участваха на „ Вечер на добродетелите 2019 “. Сред тях бяха министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, ръководителят на ДАЗД Елеонора Лилова, програмният шеф „ Закрила на детето “ в УНИЦЕФ Даниела Колева, както и редица представители на дипломатически задачи в България. „ Ние към този момент събираме 400 сърца, които туптят дружно с ритъма на нашето сърце и тъкмо това ни дава доста заряд, доста хъс, доста сила да бъдем по-добри в това да даваме съответното решение на казуса на всяко едно дете, на всяко едно семейство “, съобщи изпълнителният шеф на фондация „ За Нашите Деца “ Иванка Шалапатова. Емоционалното ѝ послание може да видите тук.
Патрон на събитието беше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Заради уречен преди месеци ангажимент в чужбина, тя не участва на събитието и насочи своето обръщение посредством видеообръщение. „ Наша обща цел като страна, като общество, би трябвало да бъде да накараме българските деца да имат вяра, да имат вяра и да имат доста, доста смели фантазии “, сподели още тя. Йотова се обърна с доста топли думи към фондация „ За Нашите Деца “: „ С обич и огромна безрезервност, Вие връщате слънцето в очите на децата и вършиме по този начин, че всяко дете да има своите мама и баща “.
Поздравителен адрес до фондация „ За Нашите Деца “ и гостите на Вечер на добродетелите изпрати еврокомисарят с сектор „ Иновации и юноша “ Мария Габриел. В него тя изрази поддръжката си активността на фондацията. Целият текст може да прочетете тук.
Водещи на събитието бяха едни от най-обичаните български актьори: Йоана Буковска, Дария Симеонова, Бойко Кръстанов, Стоян Алексиев, както и звездната двойка Дони и Нети. Те показаха три същински истории на деца и техните фамилии, подкрепени от фондация „ За Нашите Деца “, които разчувстваха всички присъстващи. Героите на самите истории също бяха в залата, което направи вечерта в действителност незабравима.
В името на пълноценното развиване и щастливото детство на децата сред 0 и 7 години, гостите наддаваха на благотворителен търг за неповторими предмети и вълнуващи прекарвания, предоставени безплатно от сътрудници на фондацията, подкрепящи нашата идея. Сред тях бяха скъпи шал и картина, направени по антична техника от българка, живееща в Одрин, дарени от вицепрезидента Илияна Йотова, три тандемни скока с парашут, вечеря с 5-степенно меню, предоставено от началник Анри Донно, скулптурата „ Архангел Михаил “ на Ангел Каравланов, неповторима творба на надарената художничка Събина Данева, подаяние от Министерството на труда и обществената политика, както и картината „ Преди да падне здрач “ на Исус Радев, който е ученик на дома за деца, лишени от наставнически грижи „ Мария Терезия “ в Стара Загора.
В арт програмата на събитието участваха известни български актьори. Тя беше открита с две превъзходни осъществявания на детския хор на БНР. Прекрасната Мариана Попова пък изпя „ Две хубави очи “, с което остави гостите на благотворителното събитие без мирис. Не по-малко впечатляващи бяха и осъществяванията на балет Арабеск, пианистът Людмил Ангелов и младите гении Димитър и Христо.
„ Ние би трябвало да сме дружно и би трябвало да продължим досега, в който има и едно дете в риск. Нашата задача дружно ще продължи “, се обърна към гостите Иванка Шалапатова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР