Sofia24.bg ще ви разкаже за може би най-красивия плод в

...
Sofia24.bg ще ви разкаже за може би най-красивия плод в
Коментари Харесай

Това е най-красивият плод в света: Намалява холестерола и високото кръвно налягане

Sofia24.bg ще ви опише за може би най-красивия плод в света. Драконовият плод пораства на кактус, който произхожда от Централна и Южна Америка. Външният му е впечатляващ, а вътрешността е не по-малко омагьосваща. Става ви обичан от пръв взор и от първа лъжица. Вътрешна част е цялостна с дребни черни семена и има усет на киви или круша. Хапва се непосредствено сурово или се прибавя към коктейли и десерти. Кората не се яде.

В състава на Драконовия плод има доста фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Той е добър източник на желязо, магнезий, фосфор, цинк, калий и витамини С и Е. В 100 грама плод се съдържат 1,2 г белтъчини, 13 г въглехидрати и 2,9 г фибри, както и никакви мазнини. Над 80% от съдържанието на драконовия плод е вода и е нискокалоричен. Има високо наличие на фитоалбумин, който е доста мощен антиоксидант.

На разнообразни места по света го назовават лелея, питахая или танг лоу. Красивите цветове на растението могат да се видят единствено през нощта, по тази причина доста постоянно е наричано " лунно цвете “ и " кралица на нощта “. Драконовият плод главно бива три типа. Може да бъде червен, който има алена кора и бяла месеста част. Вторият тип е има алена кора и алена месеста част.

Последният е с жълта кора и жълта месеста част. Драконовият плод не е доста публикуван в нашата страна. Може да се открие в някои магазини. Консумира се, като първо се разрязва на две, а по-късно се издълбава с лъжичка. 

Драконовият плод подобрява храносмилането и форсира отделянето на отрови от организма. Намалява холестерола и високото кръвно налягане. Влияе позитивно на сърдечно-съдовата система. Стабилизира равнището на кръвната захар. Има и противовъзпалителни свойства. Плодът е извънредно потребен и за ендокринната система. Богат е на танини, които са извънредно потребни за зрението. Меката част на плода е богата на желязо, което е от значително значение за производството на алените кръвни кафези. Съдържа и фолиева киселина, която е значима за бременните дами и за развиването на плода. Този плод обаче предизвиква алергични реакции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР