Societe Generale, третата най-голяма банка във Франция, възнамерява да съкрати

...
Societe Generale, третата най-голяма банка във Франция, възнамерява да съкрати
Коментари Харесай

Societe Generale планира да съкрати 1600 работни места

Societe Generale, третата най-голяма банка във Франция, има намерение да редуцира 1600 работни места основно в корпоративното и капиталовото банкиране. Ръководството на банката заяви на синдикатите, че от общия брой във Франция ще бъдат съкратени 700 работни места, от които повече от 170 ще бъдат в бранша, обслужващ непознати страни.

Понастоящем не се дава подробна информация за задграничните клонове на банката, а периодите, през които дирекцията има намерение да извърши тези съкращения следва да бъдат оповестени, заяви ТАСС.

В началото на февруари от банката осведомиха, че ще понижат разноските си с 500 милиона евро откакто резултатите от четвъртото тримесечие бяха наранени от внезапен спад на пазара.

"От началото на февруари направихме обзор на всички действия на корпоративното и капиталовото банкиране. Нашата цел е да възстановим рентабилността на бизнеса над цената на капитала ", разяснява Северин Кабан, заместител основен изпълнителен шеф на Societe Generale. Още тогава той съобщи, че проектът за редуциране на разноските ще докара до редуциране на работните места в звеното, в което работят 18 000 души в 30 страни.

Банката чака да освободи до 10 милиарда евро капитал като част от проекта за метаморфоза и да продаде повече активи, в сравнение с в началото беше планувано, с цел да увеличи коефициента на кредитоспособност. Societe Generale Bank стартира проект за рационализация през 2015 година за повишение на рентабилността на финансовата институция, както и нейното възобновяване по отношение на развиването на цифровите технологии и услуги.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР