Соченият за наследник на Путин - Николай Патрушев, заяви днес

...
Соченият за наследник на Путин - Николай Патрушев, заяви днес
Коментари Харесай

Русия и Китай се споразумяха да разширят сътрудничеството си в сферата на сигурността

Соченият за правоприемник на Путин - Николай Патрушев, съобщи през днешния ден при своя аудиенция в Китай, че Кремъл има намерение да ускори връзките си с Пекин и че това е водеща политическа цел за Москва, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Николай Патрушев, който е секретар на съветския Съвет за сигурност, сподели, че " укрепването на всеобхватното партньорство и стратегическото съдействие с Пекин е категоричен приоритет на съветската външна политика ".

Канцеларията на Патрушев съобщи, че след диалози, извършени в град Нанпин, двете страни са се споразумели да " разширят обмена на информация за противопоставяне на екстремизма и на задграничните опити за подриване на конституционния ред в двете страни ". Представителите на Китай и Русия също по този начин са постигнали единодушие за потребността от разширение на съдействието в областта на киберсигурността.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин се срещна с китайския водач Си Дзинпин в Узбекистан за първи път от съветското навлизане в Украйна.

Тази тематика не беше упомената в изказването на китайското държавно управление, публикувано след срещата на двамата водачи, само че в него бе посочено, че Си е заречен " мощна поддръжка " за " главните ползи " на Русия. Изявлението не съдържаше детайлности, само че Пекин употребява израза " съществени ползи ", когато става дума за въпроси като националната сигурност.

Преди съветските сили да нахлуят в Украйна, държавното управление на Си сподели, че другарството сред Москва и Пекин " няма граници ". Освен това Китай отхвърли да разкритикува дейностите на съветските сили в Украйна. Същевременно Китай и Индия започнаха да внасят още съветски нефт и газ, с което помогнаха на Москва да смекчи въздействието на глобите, които бяха въведени против нея поради нахлуването в Украйна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР