Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София

...
Соченият за извършител на бруталното убийство в центъра на София
Коментари Харесай

Соченият за извършител на бруталното убийство, бил длъжник на жертвата

Соченият за причинител на бруталното ликвидиране в центъра на София е бил дебитор на жертвата. Това съобщи на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов. По думите му двамата са били в трайно другарски връзки. Плановете им били да вършат общ бизнес с криптовалута, а обвиненият дължал 2000 лева на приятеля си.

Предметът, с който нападателят е блъснал 41-годишната си жертва, прилича гира. Задържаният за убийството не признава, че е направил закононарушението, само че другият арестуван по случая разказал на полицията какво се е случило.

От прокуратурата оповестиха и семейството на обвинения за убийството мъж - Вълчинов. Към днешна дата той бил оправдан след две присъди - за увреждане на непозната движимост през 2009 година и за нанесена телесна щета - през 2013 година

По-рано в ефира на „ Здравей, България " старши комисар Любомир Николов разкри, че елементи от тялото на жертвата са открити и в кофи за боклук из цяла София, както и в чували, заровени в яма на Витоша. Останките, скрити в планината, са превозени до там в кола, ръководена от укривателя.

Сигнал за изгубването на 41-годишния мъж подал негов братовчед. Телефоните на убития са били изключени още на 8 август, а единият е открит наоколо до столична автокъща. Това усъмнило служителите на реда, че мъжът не се е укрил самичък и почнали да работят по версията отвличане и вероятно ликвидиране. Органите на реда почнали да наблюдават с арестувания след това, който излизал и се прибирал на неведнъж на адреса, където били открити остатъци от тялото на жертвата.

И двамата мъже, свързани с бруталното ликвидиране, са арестувани за до 72 часа. Повдигнати са им обвинявания - на единия за ликвидиране по изключително нечовечен метод, а на другия - за персонално укривателство. Ако бъдат приети за отговорни, физическият причинител на закононарушението може да бъде наказан на сред 15 и 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или доживотна присъда без право на подмяна, а помогналият му да укрие

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР