Собственият капитал е, както казва Стив Азури, ChFC® и собственик

...
Собственият капитал е, както казва Стив Азури, ChFC® и собственик
Коментари Харесай

Трябва ли пенсионерите да използват собствения си капитал?

Собственият капитал е, както споделя Стив Азури, ChFC® и притежател на Azoury Financial в Трой, Мичиган, „ изплатената част от вашия дом “ или частта от вашия дом, който притежавате. Тъй като е нещо, което притежавате, това е нещо, което можете да употребявате.

Мнозина взимат заеми против личния капитал на дома си, защото „ нормално коства по-малко да се употребява, като къщата е поръчителство за заема “, споделя Азури.

Но пенсионерите би трябвало да обмислят неща, преди да се възползват от капитала на дома си. С закрепен приход и парцел, за който би трябвало да помислите, рационално ли е пенсионерът да вземе заем против личния си капитал?

Възползвайте се от капитала на вашия дом в този момент.

Трябва ли пенсионерите да употребяват личния си капитал?

В някои случаи в действителност има смисъл пенсионерите да употребяват личния си капитал. Разходите се появяват при пенсиониране и е хубаво да има къде да се обърнете, когато имате потребност от финансова помощ.

Капиталът на вашия дом може да е вярното място, на което да се обърнете. Жилищните заеми и HELOC се оферират със доста по-ниски лихвени проценти от кредитните карти и персоналните заеми.

„ Ако къщата, която се изплаща, не е задачата на пенсионера, тогава не би трябвало да има проблем с потреблението на личния капитал. “ Имотният капитал е „ елементарен за потребление и може да бъде върнат назад, в случай че не е нужен “, споделя Azoury.

Използвайте личния си капитал, с цел да извършите златните си години още по-златни.

Три аргументи, заради които пенсионерите би трябвало да употребяват капитала на дома си 

Ето три пъти, когато пенсионерите могат да обмислят потреблението на капитала на дома си:

За покриване на непредвидени разноски

Случват се финансови изненади. И когато го създадат, те могат да бъдат много скъпи. Ако вашият покрив би трябвало да бъде заменен, можете да очаквате да платите приблизително $9 201, с цел да го промените, съгласно Angi. И даже елементарните поправки на коли със междинна цена от $500 до $600 могат да доведат до финансово напрежение, когато имате закрепен приход.

Можете да употребявате личния си капитал, с цел да покриете разноски като тези и безчет други евентуални финансови изненади. Когато го извършите, разпределяте цената на непредвидения разход за избран интервал от време, което го прави по-лесно за стомаха.

За допълнение на прихода след пенсиониране

Ако по-често се оказвате във финансови усложнения, капиталът на вашия дом може да ви помогне да намерите финансова непоклатимост. „ Заемът от личен капитал може да се употребява за допълнение на прихода след пенсиониране и заемът ще бъде изплатен, когато къщата бъде продадена “, споделя Азури.

Може да имате забележителна сума от личен капитал в дома си. Ако казусът е подобен и не се притеснявате да изплащате дома си по време на пенсионирането си, бихте могли да употребявате този капитал, с цел да извършите златните си години по-удобни.

За погашение на задължения с високи лихви

Дълговете с високи лихви като кредитни карти и персонални заеми постоянно са съществена спънка при пенсиониране. Доун-Мари Джоузеф, създател на Estate Planning & Preservation в Уилямстън, Мичиган, споделя, „ в случай че въобще е допустимо, изплатете дълга по кредитната си карта допустимо най-скоро. “

„ Една от аргументите е, че в огромната скица на вашия бюджет не можете да си позволите да не го вършиме “, споделя Джоузеф. „ Лихвеният % ще ви изяде жив и ще ви сложи в толкоз неприятно място. “

Проблемът е, че като пенсионер с закрепен приход може да не е допустимо да изплатите дълга си с висока рента в рационален интервал от време. Това е мястото, където жилищният заем може да бъде потребен.

Въпреки това, в случай че употребявате личния капитал на дома си, с цел да изплатите кредитните си карти, трансферирате един дълг в различен. От друга страна, жилищните заеми се оферират със доста по-ниски лихвени проценти и явен път към погашение, тъй че биха могли да имат повече смисъл.

Използвайте личния капитал на дома си, с цел да се отървете от скъпия дълг с високи лихви в този момент.

Кога да помислите два пъти по отношение на потреблението на личния си капитал

Вземането на личен капитал обаче не е умен ход за всеки. Добре е да помислите два пъти, в случай че:

Не можете да си позволите да изплатите заема: Ако не сте сигурни, че ще можете да изплащате заема за личен капитал, не вземайте заема. Искате да изплатите дома си: Ако една от задачите ви при пенсиониране е да изплатите дома си, с цел да можете да го оставите на наследниците си, заемът за личен капитал не е добра концепция. В края на краищата това ще затрудни изплащането на дома ви.

Изводът

Важно е да помислите за задачите си, преди да употребявате капитала на дома си в златните си години. Ако не се притеснявате да изплащате дома си и сте уверени, че можете да си позволите заплащанията, заемите за личен капитал могат да ви оказват помощ да покриете незабавни разноски, да допълните прихода, да изплатите дълг с висока рента и доста други.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР