Собствениците на смартфоните Google Pixel, Samsung и други производители са

...
Собствениците на смартфоните Google Pixel, Samsung и други производители са
Коментари Харесай

Google Pixel, Samsung и други смартфони бяха лишени от функцията “Доверени устройства“ в Smart Lock – вероятно за известно време

Собствениците на смарт телефоните Гугъл Pixel, Samsung и други производители са забелязали, че опцията „ Доверени устройства “ е изчезнала от раздела с настройки Smart Lock. По всяка възможност това не е някакво изобретение, а неточност, която ще бъде поправена в обозримо бъдеще.

Какво съставлява функционалността Smart Lock?

Функцията Smart Lock, която дебютира в Android 13, ви разрешава да не заключвате своя смарт телефон при избрани условия: когато се употребява непосредствено от притежателя, когато работи на надеждно място или когато утвърдени устройства са свързани към него — като часовника по Bluetooth или информационно-развлекателната система в колата. В Android 14 функционалността беше преименувана на Extend Unlock.

В какво се състои казуса и по кое време се чака да бъде позволен?

Изчезването на опцията за доверените устройства беше намерено след стартирането на Android 14 QPR1 Beta 1, само че евентуално не е било обвързвано с него, защото е налично на устройствата, работещи с Android 13 и 14 с услугите Гугъл Play във версия 23.35.15 — казусът може да е обвързван с последния. Журналисти от ресурса 9to5Google ревизираха няколко устройства, в това число и Samsung Galaxy Z Fold 4, и откриха, че най-малко едно от тях към момента има „ Доверени устройства “ в Smart Lock.

Съществува и версия, че казусът ще изчезне с стартирането на идната актуализация на Гугъл Play — функционалността Smart Lock се употребява интензивно и е малко евентуално Гугъл да е решил да се отърве от нея без известие и без да предложи опция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР