Собствениците на къщата с тапетите в Капана са уверили, че

...
Собствениците на къщата с тапетите в Капана са уверили, че
Коментари Харесай

Махат тапетите от къщата в Капана

Собствениците на къщата с тапетите в Капана са уверили, че ще подхващат ограничения за възобновяване на достоверния <210> тип. Това заяви кметът на регион " Централен " Георги Стаменов.

Скандалът гръмна, откакто старинната къща, построена през 1902 година, беше облицована извън с пъстър винил във тип на бръшлян и цветя. Както " Марица " писа, истинското скимване провокира инспекция, разпоредена от министъра на културата Боил Банов по сигнал на районния кмет.

Собственик на къщата е момиче на 18 години. Законът за запазване на паметниците на културата, какъвто статут има къщата, планува за сходни намеси в старинната архитектура санкция сред 10 000 и 50 000 лв..

За облицовката от " бръшлян и цветя " не е търсено координиране с НИНКН, както изисква законът за парцелите, които се намират в архитектурно-историческата зона Филипопол - Тримонциум - Пловдив. Според специалисти сходно " творчество " е кич, въпреки че много младежи утвърдиха концепцията, тъй като съгласно тях създавала по-жива среда в " Капана ", където съвсем няма зеленина. Майката на собственичката бе обяснила за " Марица ", че концепцията е заимствана от Италия, където по този метод съхраняват остарели къщи.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР