Собствениците на жилище в центъра на София стоят без ток,

...
Собствениците на жилище в центъра на София стоят без ток,
Коментари Харесай

Собственици на жилище са без ток, без да имат задължения

Собствениците на жилище в центъра на София стоят без ток, макар че не дължат и стотинка за потребена сила. Шалтерът бил пернат и стопаните на жилището останали на мрачно, поради възбрана за прилагане, издадена от ДНСК, след искания на съкооператор за нелегално строителство.

От ДНСК обясниха, че нередностите са отстранени, само че би трябвало да се организира процедура за въвеждане в употреба. Собствениците - семейство Донкови настояват, че са подали всички документи, само че не престават да са на мрачно.

" Аз отначало внесох документите за въвеждане в употреба на жилището, кавото беше предписанието на ДНСК. За повторно. Първият път беше през 2021 година, а в този момент ги подадох отначало през 2023 година, след мнение на ДНСК, че такова не ми е належащо въз основа на което ми стопираха тока ", споделя пред NOVA притежателят на жилището, който желае да му бъде пуснат тока.

Според ДНСК, индивидът би трябвало отначало да внесе документи за иницииране на държавна приемателна комисия която да удостовери редовността на жилището и да му разреши да го експлоатира. Той към този момент е внесъл нужните документи. Токът в жилището е бил спрян на 12 май. Между 15 и 20 май  във връзка тъжба на съседите от Столична община, от регион " Средец ", в жилището е направена инспекция, с цел да се откри дали жилището, дали архитектурата, дава отговор на това, което се изисква. 

" Установиха, че дава отговор, само че документално мнение, без значение дали е в моя изгода или не - няма ", споделя още жителят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР