Собствениците на електромобили в Челопеч и региона вече могат да

...
Собствениците на електромобили в Челопеч и региона вече могат да
Коментари Харесай

Община Челопеч изгради зарядна станция за електромобили

Собствениците на електрически автомобили в Челопеч и района към този момент могат да се възползват от станция за зареждане, конфигурирана на публичен паркинг против постройката на Общината, оповестиха от пресцентъра.

Станцията за зареждане на електрически коли ще бъде захранвана от фотоволтаична апаратура, като цената на плана е 77 952 лв. с Данък добавена стойност.

Проектът е осъществен в резултат на подписан контракт за даване на безплатна финансова помощ по стратегия “Опазване на околната среда и климатични промени ” на ФМ на ЕИП по план Устойчиви решения за смекчаване  и акомодация към изменението на климата в дребните общини ”.

Изпълнител на плана е компанията “Интернешънъл Пауър Съплай ” АД, като зарядната станция е налична за непрекъснато прилагане от страна на притежателите на електрически автомобили. Зареждането е изцяло гратис и не изисква спомагателна оторизация.

С този си план Община Челопеч прави нова стъпка към обезпечаването на една по-зелена и екосъобразна среда за живот на жителите на района.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР