Собственици на терени в квартал Горубляне ще излязат на протест

...
Собственици на терени в квартал Горубляне ще излязат на протест
Коментари Харесай

Жители на Горубляне затварят Цариградско шосе, очаква се голям трафик

Собственици на терени в квартал " Горубляне " ще излязат на митинг през днешния ден следобяд. Очаква се това да генерира съществени тапи, тъй като се чака доста хора да се завърнат в София от отмора в страната и чужбина.
Демонстрацията е планувана за 16.00 часа и ще блокира кръстовището на " Цариградско шосе " с улиците " Павел Красов " и " Димитър Пешев ", оповестява БНР.
Хората от квартала са недоволни от решението на Столичната община да се прави парк върху техни терени. Те упорстват за публично разискване и в случай че се стигне до построяването на парк, Общината да им заплаща наем.
При първия митинг през февруари жителите показаха като причина за недоволството и неналичието на детски площадки, на канализация и градски превоз.
Собствениците водят четири каузи в Страсбург. Сезирали са и основния прокурор, че Столичната община съзнателно блокира процеса на възобновяване на собствеността.
В същото време върху взетите им частни земи се дава право на градеж на частно учебно заведение и са изсипвани строителни боклуци, за които са предизвестени, че би трябвало да бъдат изчистени.
От " Пътната полиция " чакат, както всеки финален почивен ден, придвижването към столицата да е натоварено и по тази причина от 14.00 до 20.00 часа придвижването на камиони над 12 тона ще бъде спряно по автомагистралите и главните пътища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР