Собственици на ресторанти и хотели в Ню Йорк се оплакват

...
Собственици на ресторанти и хотели в Ню Йорк се оплакват
Коментари Харесай

Тоалетната хартия отново става дефицитна стока в САЩ

Собственици на заведения за хранене и хотели в Ню Йорк се оплакват от  възходящ дефицит на артикули за бита, оповестява BBC News. Дефицитът настъпил откакто градът беше отворен още веднъж за посещаване на имунизирани туристи. „ Няма принадлежности за хранене, стъклена посуда,  кутии за пакетиране на храна за у дома, хартиени произведения. Дори тоалетна хартия към този момент не се намира елементарно “, споделя Филип Масуд, готвач и притежател на ливанския ресторант Ilili.

Ребека Хъбард, общоприет управител на 5-звездния Lotte New York Palace, признава „ Ние се приготвяме за най-лошото, като продължаваме да поддържаме ресурси от шампоан, тоалетна хартия, спално долни дрехи, хартиени произведения, стъклени произведения - всичко, което гостите в стаята нормално употребяват. " Туристите към този момент са предизвестени, че проблемите с доставките ще доведат до по-високи цени и ограничение на ястията в менютата.

На собствен ред американските снабдители не престават да се борят с последствията от пандемията. Прекъсванията по веригата за доставки се задълбочават от внезапно покачващите се цени и дефицита на личен състав. Дефицит на артикули като цяло се отбелязва освен в Ню Йорк. На територията на цялата страна е регистриран дефицит на артикули от най-различно естество - от ципове до булдозери, написа BBC. Много супермаркети в Съединените щати свършиха тоалетната хартия и хартиените кърпи, а някои магазини трябваше да слагат ограничаване за покупките, с цел да завоюват време за попълване на запасите.

По-рано се появиха предизвестия за дефицит на тоалетна хартия в международен мащаб. Тогава шефът на бразилската компания Suzano SA Валтер Шалка предизвести за вероятни спирания в производството на най-търсения хигиеничен материал. Неговата компания обезпечава към една трета от международните доставки на специфичен тип дървесна маса, употребена в производството на тоалетна хартия. Шалка  означи, че заради засилената конкуренция сред потребителите компанията все по-рядко съумява да извършва в период поръчки за доставка, така няма свободни контейнеровози разполагаем. При спиране на доставките в това отношение първи ще пострадат производителите, които не са се  запасили със първични материали авансово.

Тоалетната хартия бе най-търсената и най-бързо изчезваща от рафтовете в магазините стока в целия свят при започване на пандемията през 2020 година, заради невиждано от десетилетия презапасяване със артикули от първа нужда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР