Собственици на коли в столичния квартал Дианабад се оплакват от

...
Собственици на коли в столичния квартал Дианабад се оплакват от
Коментари Харесай

Непрестанни глоби за паркиране притесняват граждани

Собственици на коли в столичния квартал „ Дианабад ” се оплакват от непрестанни санкции за погрешно паркиране. Причината – знак, подложен в региона преди 4 години поради градеж, който обаче не е махнат към момента. Според жителите улицата би трябвало да стане еднопосочна и да бъде позволено да се стопира от едната страна на пътното платно.

„ Глобите са от 20 до 50 лева според дали паркираш отляво или отдясно на улицата. От едната страна нарушаваме поставения знак, а от другата страна е тротоар. Ние като положителни жители си плащаме. Искаме да знаем като нарушаваме закона, то къде да паркираме? Районният кмет ни насочва към „ Градска подвижност ”, а оттова ни връщат към кмета ”, описа в ефира на „ Нова ” г.жа Михова, гражданин на кв. „ Дианабад ”.

„ Фишовете се поставят по сигнал на съседи. Местата са малко и хората се карат за тях ”, разяснява друга живееща в квартала.

Районният кмет изясни, че няма пълномощия да позволи казуса. И разясни, че е са подавани голям брой сигнали до Столичната община, само че реакция няма. От „ Градска подвижност ” разясниха, че тяхната работа е само да глобяват при погрешно паркиране.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР