Собственици на апартамент в центъра на София стоят без ток,

...
Собственици на апартамент в центъра на София стоят без ток,
Коментари Харесай

Абсурдно! Защо собственици на апартамент стоят без ток, въпреки че не дължат и стотинка?

Собственици на апартамент в центъра на София стоят без ток, макар че не дължат и стотинка за потребена сила. Стопаните на жилището останали на тъмно заради възбрана за прилагане, издадена от ДНСК.

Дърпането на шалтера било предшествано от искания на съкооператор за нелегално строителство и гледище за унищожаване на съседския апартамент. Собствениците настояват, че са отстранили всички нередности, само че не престават да стоят на мрачно.

Според притежателя Иван Тонков аргументацията за прекъсването на тока е решение на РДНСК от 2017 година, което сочи, че няма документ за въвеждане в употреба. " Заповедта е изпълнена. Впоследствие всички нередности са отстранени. Причината да няма ток не е нелегално строителство ", изяснява той. И добавя, че заповедта за унищожаване на нелегално строителство е обжалвана от негова съседка. " Тя желае да отстрани жилището. През 2020 година съм подал документи за въвеждане в употреба. Спазил съм цялата процедура. Впоследствие ДНСК откри, че апартаментът не предстои на въвеждане в употреба ", съобщи той пред NOVA. 

Директорът на дирекция " Строителен надзор " в ДНСК инж. Георги Даракчиев показа, че е имало две заповеди - от 2016 година за възбрана за прилагане, а другата - 2019 година - за нелегално строителство. " Втората е изпълнена непринудено и по-късно не е константирано друго нелегално строителство. Върховен административен съд е удостоверил заповедта за възбрана за прилагане и би трябвало да се организира процедура за въвеждане в употреба. Обектът подлежи на въвеждане в употреба. Трябва да се подаде ново искане към днешна дата ", акцентира той.

Юриконсултът на ДНСК уточни, че в съответният случай в действителност е належащо да бъде подадено заявление за въвеждане в употреба, с цел да има електричество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР