Собственикът Пламен Моравенов не бе допуснат тази сутрин до Тютюневия

...
Собственикът Пламен Моравенов не бе допуснат тази сутрин до Тютюневия
Коментари Харесай

Спряха с полиция събарянето на опасния Тютюнев склад на Мора...

Собственикът Пламен Моравенов не бе позволен тази заран до Тютюневия склад на бул. „ Христо Ботев “, чието планувано срутване трябваше да стартира през днешния ден. При състояние, че са налице всички разрешителни за предпиемане на тези дейности, в това число от КАТ за разединение на лентата за придвижване в едната посока на пътното платно, постройката осъмна завардена от полиция. Униформените отхвърлиха достъп, макр по неофициална информация да няма писмена заповед за това.

" За целия Тютюнев град, освен за нашия склад, има устно разпореждане. Сега ме поканиха в Икономическа полиция да показва документи и прокуратурата да ревизира за какво ще отстраняваме част от рисковата постройка - сподели Моравенов пред " Марица ". - Имаме всички документи за унищожаване на част от нея. Защото от години има проблем. Всички живем в този град и минаваме отсам, време е някой да каже на пловдивчани тези хора докога ще въздействат и манипулират. И министърът е манипулиран, той не знае каква е обстановката тъкмо с нашия склад. За мен би трябвало да се запознае с проблема и Министерството на вътрешните работи, тъй като те нямат право да стопират подобен развой ".

Както " Марица " описа, рисковата постройка, която от години е котило на наркомани и бездомници, на два пъти трябваще да бъде събаряна, само че процесът беше спиран. Последен опит бе изработен през 2020 година, само че беше спрян, тъй като арх. Петкана Бакалова изиска постройката да се разгласи за монумент на културата. Решението за този статут беше взето едвам през вчерашния ден на профилирания съвет на НИНКН. То обаче не е влезнало в действие и на процедура постройката към момента няма подобен статут.



" Ние не сме оповестени за монумент на културата и нищо не блокира дейностите ни посъбаряне. Първо би трябвало да бъдем известени по закон, че има такова заседание. Ние имаме право да участваме в него. Второ, би трябвало да бъде известена Общината, че това ще се случи. Нямаме нито един документ за това. Вчера каквото са създали, е незаконосъборазно. Те го знаят - сподели Моравенов. - Това няма по какъв начин да бъде монумент на културата. Всичко това ще иде в съда – освен нашата постройка, а Тютюневият град. Той е пленник на едно семейство, в което има спор на ползи, и то върти на пръста си и културата, и министерството, и целия град, и всички поданици на града. Тази постройка е с кота корниз 20 метра и като падне, отива до прилежащата сграда ".

На въпроса какво ще предприеме Моравенов отвърна: " Каквото можем по закон. Загубихме още веднъж едни средства, за трети път ".

Разноските са сума от порядъка на 50-60 хиляди лв., бил зает и кран, който да пристигна от " Кремиковци ".

Видеото вижте
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР