Собственикът на Zara - испанският конгломерат Inditex активно инвестира в

...
Собственикът на Zara - испанският конгломерат Inditex активно инвестира в
Коментари Харесай

Zara използва нови технологии, за да спечели битката с Amazon

Собственикът на Zara - испанският конгломерат Inditex интензивно влага в технологии, които покачват успеваемостта на бизнеса му, както онлайн, по този начин и в магазините и му оказват помощ да се конкурира сполучливо с навлизащия в стилната промишленост колос Amazon.

Приходите от 851 млн. евро за последното тримесечие надминаха упованията на анализаторите, а брутната облага се усили, откакто доближи до 10-годишно дъно през предходната година. Продажбите обаче не оправдаха упованията.

Inditex вкара редица нови технологии в определени магазини на Zara по целия свят през последните месеци, като разширена действителност и холограмни демонстрации на облекла, пробвайки се да заличи границите сред онлайн бизнеса и този в магазина.

 Приходите на Inditex непрекъснато нарастват през последните години
Приходите на Inditex непрекъснато нарастват през последните години

С приложението на Zara за разширена действителност купувачът може да преглежда движещи се изображения на модели, показващи най-новата сбирка, щом насочи смарт телефона си към витрините.

Магазинът на марката във Англия, работещ по новата идея, употребява роботизирани ръце, с цел да доставя направените онлайн поръчки на клиентите.

Шведският съперник H & M се мъчи да съживи растежа на продажбите, защото стилните неточности и възходящата конкуренция довеждат до увеличение на складовите наличия до рекордните над 4 милиарда $.

 H&M изостава от ден на ден от Zara, ще закрива магазини
H&M изостава от ден на ден от Zara, ще закрива магазини

Онлайн продажбите играят все по-голяма роля в търговията на дребно

Zara стартира дълго чаканите онлайн продажби в Австралия и Нова Зеландия през първото тримесечие. През лятото Inditex възнамерява да пусне в употреба нов дистрибуиционен център, който се простира на 90 000 кв. м покрай централата си в Артеишо, Северозападна Испания. Компанията приготвя и нов логистичен център в Холандия.

" Глобалният бизнес модел на компанията служи доста добре на онлайн разширението ", считат анализаторите на Barclays Алвина Рао и Андрю Рос.

 Групата на Zara с нови 524 магазина по света и облага €3,4 милиарда
Групата на Zara с нови 524 магазина по света и облага €3,4 милиарда

Оборотът на компанията за 2017-а е 25,3 милиарда евро

За да усъвършенства технологиите и цифровите си интервенции, Inditex нае някогашният началник на Microsoft в Испания Пилар Лопес Алварес, както и Серхио Алварес, основател на един от най-големите софтуерни стартъпи в страната - CartoDB.

Модният конгломерат, който ръководи и комерсиалните марки Pull & Bear и Oysho, регистрира 41% растеж в онлайн продажбите през предходната година. Стратегията на компанията да разчита на дребни ресурси от артикули и бърз оборот я приближава повече до онлайн търговците, в сравнение с до множеството обичайни търговци на дребно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР