Собственикът на Тотал спорт Валентин Драгнев е роден през 1967

...
Собственикът на Тотал спорт Валентин Драгнев е роден през 1967
Коментари Харесай

„Тотал Спорт“ - авангард и стил

Собственикът на " Тотал спорт " Валентин Драгнев е роден през 1967 година. Завършва Езиковата гимназия в Пловдив. Иизучава интернационалните стопански връзки в УНСС.

- Господин Драгнев, от много години сте стъпили крепко на пловдивския пазар. С какво ще запомните миналата година?

- За поредна година успяхме да реализираме задачите, които си бяхме сложили. Преформатирахме напълно и изцяло залата на третия етаж, която носи името на Таня Лулчева, наш инструктор, който към този момент не е измежду нас. Преди това помещение се ползваше за аеробика. Горди сме, че малко по малко с Мария и Пламен зададохме стандартите във функционалните тренировки, а резултатите не закъсняха. В залата във всеки час има сред 30 и 50 души, т.е. ние сме на свръхпредела. Създадохме и една дребна зала за подобен тип тренировки, която е с потенциал 15-17 души. Под функционални тренировки имам поради табата, тапаут, хийт, боди шейп, кондиционни тренировки, кросфит. Тя е самобитен развъдник за новите занимания, които качваме в огромните зали, откакто бъдат отработени на изискуемото по наш стандарт равнище, а също по този начин сполучливо се употребява за едни по бутикови часове с малко хора, изискващи по-специално внимание. Освен това успяхме да създадем цялостен одит на нещата, които има смисъл да развиваме и не са подчинени на някакъв временен тренд. Затова и взехме решение да прекратим спининг часовете в клуба. Ако би трябвало да сме почтени, през последните години те не бяха чист спининг. Бяхме ги модифицирали като аероспининг - спининг с детайли на функционалните тренировки. Миналата година изцяло завършихме и редизайна на първия етаж, който е обвързван с нов протеинов бар и с нова релакс зона. Освен това можем да се похвалим и с нов късен часови пояс на функционалните ни тренировките от 19:00 нататък, който към този момент започва и ще продължим да допълваме с нови тренировки напълно скоро (от 10 юни). Градът ни към този момент има ритъма на множеството европейски градове. Хората работят по до късно или стартират работа по-късно и свършват по-късно, и всичко това, съотнесено към към този момент много натоварения трафик в града, ни подтикна да разработим тази по-късна часова зона за групови занимания.

- Може ли да кажем, че функционалните тренировки, включващи изброените неща нагоре и кросфит като тяхна вариация, изместиха фитнеса, който ние познаваме?

- Хубав въпрос. Ако вярно ви разбирам, вие имате поради фитнеса с фитнес машини, най-общо казано. Ако е по този начин, ще би трябвало да ви отговоря с не, не го измести. В международен мащаб той държи сред 60-70% от фитнес пазара. Същото е и съотношението в Тотал Спорт. На процедура функционалните тренировки, които най-често са групово проведени, като дял лишиха от всякаквите вариации на аеробика, да не изреждам, и някои други недоразумения, които отмират. Но функционалните тренировки във всичките си вариации и маркетингови етикети не съдържат нови неща. Те са ревитализирани забравени „ неща “. Нито Табата протокол, нито високият интензитет, нито резултатът и съотношението сред аеробно и анаеробно натоварване са оригиналност. Нито пък биомеханиката и учените в този момент видяха, че последователността в придвижванията в всекидневието ни са свързани с ротация допълнително от една става. Качествените фитнес машини, тези с „ правилната биомеханика “, дават опция на множеството хора, поискали да станат физически дейни и да се занимават с фитнес, да стартират да упражняват и да продължат по един в действителност безвреден метод, оптимално предпазващ ги от контузии. Огромната част от хората не са в кондиция или пък са с някакви забравени остарели контузии, или са към този момент на едни избрани години, когато не е добре сърцето и кръвоносната система да бъдат поставяни в рисково положение, каквото постоянно може да има при функционалните тренировки. Има и още нещо, само че нека не бъда свестен неправилно: медицината от дълго време се е произнесла за изгодите от повдигането на тежести. Бърз образец е, че това е безапелационният метод за повишение на плътността на костите. 100% обезпечен, натурален и безопасен Но апелирам вашите читатели да не си показват огромни тежести. Нека бъдат леки до междинни. И машината да ги направлява в придвижването и в позата на тялото. Тя и дозира натоварването с помощта на по този начин наречената камера на изменчивото натоварване. И когато се почустват след време в кондиция, дано пробват и едни по-динамични и натоварващи функционални тренировки. Често нашите треньори предлагат сходен метод. Ако пък обичат да се провокират с други трениращи и по този начин да провокират себе си до и отвън лимита, дано опитат с кросфит. Разбира се, човек може да стартира с функционални тренировки, те са едно ОФП, само че с ясната спогодба за обмислен интензитет и умел треньор до себе си. Това обаче коства пари, а и не всеки път се намира елементарно.

- Вие по какъв начин упражнявате?

<197> Ами неприятното е, че съм много неточен, на някакви интервали от по няколко месеца се движа. Как беше - обущарят върви необут. Но въпреки всичко 2-3 тренировки на седмица виждам да върша, само че има и седмици, в които ме няма в залата, което е неприятно и се усещам зле. Иначе върша 20 до 30 мин. кардио на арк трейнър, по-късно се завъртвам по машините в границите на 30 минути за да натоваря повече мускулни групи от горната част на тялото. С 65 до 70% от моментния ми капацитет. Къси почивки Все си давам обещание и малко стречинг, само че постоянно се самоизлъгвам. Може и някоя сауна да открадна през седмицата. Малко пенсионерската го карам, не съм положителният образец, само че намирам време и върша по нещо. Иначе се развалям и нищо не ми спори. За страдание от две години не играя към този момент скуош, идва ми допълнително, само че в този момент има едно придвижване в клуба - „ айляк-скуош “. Искам да го видя какво съставлява и може да възобновя (смее се). Истината е, че даже и да не изградиш мощния табиет за постоянни тренировки, в случай че в теб остане физическата нужда да правиш фитнес - това е добре. Пускам се и на табата, и на високоинтензивни тренировки в огромната зала, само че тогава Пламен идва и ми споделя: „ Шефе, веселя се да те видя, но по-кротко, че да не се гледаме изкривено на другия ден “. Професионалист си е индивидът, знае и преценява. Така и една подготовка не съм изкарал до дъно.

- Не е ли необичайно, вие не сте върл състезател, както се споделя, не сте били фитнес фанатик, който не излиза от залата, а имате за бизнес подобен състезателен център като " Тотал Спорт " към този момент 16 години?

- Това в действителност доста ми оказва помощ. Аз имам опция да бъда в обувките на 95% от фитнес клиентите в България и по света. Ако бях едно от горните две, това нямаше да бъде допустимо. Затова и " Тотал Спорт " е това, което е.

- Започнахте във времена, когато фитнесът към момента не се беше трансформирал във значима част от живота на хората. Срещнахте ли трудности?

- Разбира се, спънки постоянно има, само че с времето те се не помнят. В тези години хората смятаха, че фитнесът е бодибилдинг - огромни анаболни чудовища. Ние обаче не целим това, стараем се да намерим салдото, тъй като здравословното натоварване за младеж и подобен на междинна възраст е друго. Има и такива, които минават границите на опциите си, само че това са хора, чиято работа е обвързвана с физическа устойчивост. А що се отнася до основаването на „ Тотал Спорт “, то беше естествено продължение на живота ми във Виена, където получих навика да вървя във фитнес клуб и започнах да играя скуош. Факт е, че част от познатите ми бяха скептични какъв ще бъде крайният резултат. Това обаче не е значимо. За да успееш, има значение само да вярваш във опциите си и в това, което искаш.

- Дизайнът на пространството на първия етаж на клуба е много забавен, съседи сте и с Пловдивската опера и Отечествен фронт Пловдив 2019. В този подтекст, мислили ли сте за някакво културно събитие през 2019 година? Знаем, че и преди сте били домакини на разнообразни изложения, събития, камерни концерти?

- Идвате за първи път в клуба, само че, да, дизайнът е самоуверен и провокативен - с открит бетон и тухлена зидария на 96 години. Спокойно мога да заявя, че индустриалният жанр доста подхожда на пловдивчани и на европейците. Най-много обаче се впечатляват американците. И да, замислили сме една страхотна галерия дружно с младия създател Антон Урдажиев. Роден в Рудозем и приключил пловдивската Художествена гимназия, а по-късно и Художествената академия в София със компетентност Металопластика. Планираме я някъде към 24 май.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР