Собственикът на ТАД груп - Иван Тодоров, беше задържан тази

...
Собственикът на ТАД груп - Иван Тодоров, беше задържан тази
Коментари Харесай

Собственикът на ТАД груп е задържан за 72 часа

Собственикът на " ТАД груп " - Иван Тодоров, беше арестуван тази заран. Той е кацнал на летище " София " в 9:05 часа с полет от Истанбул. Арестуван е незабавно откакто е минал граничен надзор.

Според информация на Българска национална телевизия от летище " София ", след задържането Иван Тодоров е откаран в Министерство на вътрешните работи болница, където да му бъдат направени цялостни медицински проучвания преди да бъде конвоиран до постройката на Националната следствена работа.

В следствения отдел на Специализираната прокуратура ще бъдат повдигнати обвинявания против Иван Тодоров в кибертероризъм в наличието на юристи, след което ще бъде арестуван за 72 часа.

Според източници на Българска национална телевизия, прокуратурата има намерение на следващия ден да внесе в Специализирания углавен съд искане за непрекъснато задържане на Тодоров. Тезата на държавното обвиняване е, че посредством източването на данните от осведомителната система на Национална агенция за приходите на над 5 милиона българи и последващото разпространяване, е провокирало ужас и боязън в обществото. Именно заради тази причина закононарушението е приравнено с тероризъм.

Прокуратурата сочи като директен причинител Кристиян Бойков, а като втори подстрекател, с изключение на Иван Тодоров, Георги Янков - комерсиалният шеф на " ТАД груп ". Янков и Бойков останаха на независимост против парична гаранция от 20 хиляди лв.. Не е изключено прокуратурата да повдигне обвинявания и против други чиновници на компанията. Прокуратурата събира доказателства и за поръчителя на тази спекулация, в лицето на притежателя Иван Тодоров.

Предстои да следим тази тематика в развиване и да чуем отговора на юристите на Иван Тодоров откакто му бъде повдигнато обвиняване в Националното разследване.

Още по тематиката Хакерска офанзива против Национална агенция за приходите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР