Собственикът на руската частна военна компания Вагнер, която активно участва

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер, която активно участва
Коментари Харесай

Шефът на Вагнер : Войната в Украйна може да продължи с години

Собственикът на съветската частна военна компания " Вагнер ", която интензивно взе участие в бойните дейности в Украйна, предвижда, че войната може да се проточи с години, заяви Асошиейтед прес.
Във изявление, оповестено късно през вчерашния ден, Евгений Пригожин съобщи, че на Русия може да ѝ трябват от 18 месеца до 2 години, с цел да си обезпечи надзор над източния промишлен център на Украйна - Донбас. Той добави, че войната може да продължи и три години, в случай че Москва реши да завземе по-широки територии на изток от река Днепър.

Изявлението на Пригожин, милионер, който има близки връзки с съветския президент Владимир Путин и е именуван " готвачът на Путин " поради доходоносните си контракти за кетъринг с Кремъл, е самопризнание за компликациите, с които Москва се сблъсква в акцията, която в началото очакваше да завърши в границите на няколко седмици, когато съветските войски влязоха в Украйна на 24 февруари. 
През есента Русия претърпя поредност от унизителни неуспехи, когато украинските сили започнаха сполучливи контраофанзиви, с цел да си върнат обширни територии в източната и южна част на страната. Кремъл заобикаля да прави прогнози за това какъв брой дълго могат да продължат сраженията, като декларира, че по този начин наречената " специфична военна интервенция " ще продължи, до момента в който не бъдат изпълнени нейните цели. 
Руските сили са съсредоточили офанзивата си върху украинските Донецка и Луганска области, които съставляват района Донбас, където поддържаните от Москва сепаратисти се борят против украинските сили от 2014 година, показва АП.

Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
12 Фев 2023812 Фев 20236112 Фев 20231812 Фев 20234411 Фев 202379511 Фев 2023351КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202393007 Фев 202389010 Фев 2023277807 Фев 2023779
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР