Собственикът на ПИМК Илиян Филипов обяви, че ще съди общинския

...
Собственикът на ПИМК Илиян Филипов обяви, че ще съди общинския
Коментари Харесай

Собственикът на ПИМК дава на съд общински съветник от ДБ за ...

Собственикът на ПИМК Илиян Филипов разгласи, че ще съди общинския консултант от „ Демократична България” Йордан Иванов, тъй като по време на днешната сесия на локалния парламент назова компанията му „ доближена до кмета”. Другата представителка на Демократична България Веселина Александрова пък съобщи по време на дебатите, че „ единствено споменаването на компанията буди съмнения”. Причина за изявленията стана импортираното предложение за подмяна на парцел сред общината и сдружението „ Ей Ди Макс строй”с шеф Илиян Филипов.  Илиян Филипов влезе в спор и с общинската съветничка от Демократична България Веселина Александрова

„ За първи път съм на общинска сесия и съм отчаян от това, което виждам в залата. Единственото, което тази партия „ Да, България” прави, е да стопира и да предизвика работата на Община Пловдив. Йордан Иванов си разреши да прави внушения за компанията ПИМК, която няма нищо общо с имотни покупко-продажби, както и сподели, че „ съм бил доближен до кмета”. За това ще се забележим с него в съда, с цел да си заплати за уронването на имиджа ми и положителното име, с което се ползвам”, безапелационен беше Филипов.

Отговорът на общинският консултант Йордан Иванов беше сбит „ Кметът на Пловдив се е докарал до там, че единствено като му споменеш името и желаят да те съдят “. Той добави, че по-късно ще изпрати и публична позиция до медиите.

Припомняме, че на сесията беше препоръчано компанията „ Ей Ди Макс строй” да даде на Община Пловдив парцел с приблизителна повърхност от 390 кв.м за улична регулация на бул. „ Дунав”. В подмяна градските управляващи трябваше да дадат идеални елементи, които се равняват на към 150 кв.м на парцел, който е в съсобственост с компанията.

„ Не разбирам по какъв начин може, когато даваш нещо на общината, от Демократична България да намират метод да кажат, че не било за обществото. Ако не го дадем, на следващия ден, то ще би трябвало да се заплати за отчуждение с парите на данъкоплатците”, възмути се предприемачът Илиян Филипов.

Предложението в последна сметка беше признато, като само съветниците от „ Демократична България “ бяха срещу.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР