Собственикът на Първа частна болница във Враца Антонио Георгиев съобщи

...
Собственикът на Първа частна болница във Враца Антонио Георгиев съобщи
Коментари Харесай

Д-р Антонио Георгиев: На 26 декември всички PCR тестове в лабораторията на Първа частна болница във Враца бяха отрицателни

Собственикът на Първа частна болница във Враца Антонио Георгиев заяви особено за организация BulNews, че откогато работи лабораторията за COVID-19, на 26 декември всички PCR проби са били негативни.
В единствената лицензирана PCR лаборатория в Северозапада, от 8 месеца насам, за пръв път в деня след Коледа, всички 16 изследвани пациенти са били с негативни резултати за ковид.
Д-р Антонио Георгиев показа, че съгласно него има резултат от наложените ограничения против разпространяването на COVID-19. Той добави, че пикът на подлата болест е бил сред 25 ноември и 5 декември, а оттогава се следи спад.
„ Вече тестваме към от 25-30 души дневно, тогава тествахме по 150 индивида, а опашките стигаха чак до Спешното поделение. Преди ограниченията имахме страховит пик – към 50 индивида от тестваните бяха позитивни “, сподели още доктор Георгиев.
Относно имунизацията против ковид той разяснява, че Първа частна болница е получила 10 дози, които са били сложени на работещите медици на първа линия във вторник. Д-р Георгиев показа, че е щял пръв да си сложи имунизацията, само че се е оказало, че е прекарал вируса без тежки признаци и има построени антитела.
От 23 декември в лечебното заведение към този момент работи нов уред за количествено проучване на антитела. Преди да си сложи имунизацията доктор Георгиев се е тествал точно на него и се оказало, че има построени антитела против болестта, които са 30 пъти над нормата.
По тази причина той се посъветвал с вирусолози, които му предложили да изчака с имунизацията, защото сега има построен имунитет против болестта. Така изнемощял разновидността той да е първият имунизиран и първата доза е получила 76-годишна старша сестра от болничното заведение с 13-годишен стаж в частното здравно заведение.
Шефът на Първа частна болница работи в Коронавирус зоната, която се намира на паркинга на лечебното заведение. Тя започва активността си от началото на декември, като приема пациенти всеки работен ден от 8 до 16 часа. Там хората със признаци на коронавирусна зараза получават безвъзмезден антигенен тест, фотография на бял дроб и кръвни проучвания. При позитивен резултат се взема решение дали инфектираните да бъдат препратени към персонален доктор, или да бъдат приети в болница, посочи той.
Д-р Георгиев показа, че в Коронавирус отделението на частната болница работят към 15 души. То е съвременно обзаведено и има 11 кревати с самостоятелни апарати за дишане на О2, 3 от които са реанимационни. В момента в него се лекуват 8 инфектирани.
Д-р Антонио Георгиев предлага на хората да се имунизират, защото у нас към този момент има случаи на наново заразяване с ковид.
„ Ще слага имунизацията на себе си и на фамилията ми в първия миг, в който страната позволи това, тъй като тя е защитна стена против вируса “, съобщи той.
Шефът на Първа частна болница поучава още прекаралите вируса да си създадат количествено проучване на антителата, като съгласно него когато те са в пъти над нормата, имунитетът против болестта е сред 6 и 8 месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР