Собственикът на изгорелия по-рано днес апартамент на ул. Братя Петкови

...
Собственикът на изгорелия по-рано днес апартамент на ул. Братя Петкови
Коментари Харесай

По чудо без жертва след пожара на ул. Братя Петкови

Собственикът на изгорелия по-рано през днешния ден апартамент на ул. " Братя Петкови " в Пазарджик Даниел Райков се разминал със гибелта по знамение. Това излиза наяве от разказът на негови съседи, които първи се обадили на тел. 112.



Съседката Магдалена Цанкова

" Бяхме на вилата с мъжа ми. Обикновено се прибираме от там всяка неделя вечер към 20 часа, само че този път взехме решение да си тръгнем по-рано за Пазарджик. Около 18 часа, както си стояхме вкъщи и оправяхме багажа усетихме, че пада мазилка. Погледнах през терасата и видях огън и черен пушек. Усетихме, че над нас има пожар и брачният партньор ми Кирил потегли към жилището на комшията Дидо, който е на етажа над нас. През това време аз телефонирах на тел. 112 и се качих да видя какво става. В този миг мъжът ми разрушава заключената врата на горящия апартамент и съумява да изведе съседът ни, който явно не е бил в положение да се оправи самичък. Като отидох да видя какво стана ме посрещнаха вълни с чернилка и сажди. Не ми се мисли какво щеше да стане, в случай че не си бяхме пристигнали по-рано в Пазарджик ", описа пред кореспондент на " Марица " съседката Магдалена Цанкова.



От нейните думи стана ясно, че 57-годишният Даниел Райков живеел самичък в жилището си. Неговото жилище е тотално изгоряло. Бързата реакция на огнеборците е предотвратила още по-голяма пакост, защото в кухнята на жилището имало две цялостни газови бутилки.



След потушаване на пожара за известно време във входа на жилищната постройка няма на има ток, оповестиха чиновници от дежурната група на EVN.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР