Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов обяви, че до една

...
Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов обяви, че до една
Коментари Харесай

Строителят на Колежа: До 1 година стадионът може да бъде гот...

Собственикът на компания ПИМК Илиян Филипов разгласи, че до една година реконструкцията на стадион Христо Ботев може да бъде приключена. Филипов, чиято компания е главен реализатор на публичната поръчка добави, че досега са платени 9 200 000 леваот Общината. " Община Пловдив би трябвало да си свърши по- най- бързия метод работата, с цел да получим всички материали и сметки, с цел да можем да разботим. Трябва да забележим какъв брой пари ще трябват за козирката, кои търговски обекти отпадат, с цел да знаем по какъв начин да работим. Аз през днешния ден ще завърша чашата, по-късно имам още една плоча и би трябвало да очаквам плановете. Оптимист съм, че стадионът ще има козирка. За 1 година може да бъде приключен ", съобщи Филипов.

Проектантът на стадиона проектант Георги Савов изясни своята позиция за забавянето на градежа. " Забавянето е релативно разбиране. Координирано с Община Пловдив ще се зададат естествени периоди. Препроектирането ще бъде готово в края на януари, началото на февруари.

Към момента имаме единствено догатки дали ще стигнат парите за козирката, ще стане ясно когато е готово препроектирането. Моята работа не е приключена, аз работя в синхрон с нещата, които общината би трябвало да обезпечи, с цел да мога да я завърша ", съобщи Филипов на излизане от Общината.

Оптимизъм за бързото решение на казуса изрази кметът Здравко Димитров. „ Когато работим в синхрон, нещата се получават. Никой няма изгода от напрежение, забавянето се наложи заради административните периоди за всяка една от измененията в плана, които са неизбежни. Ние вършим всичко допустимо като възложител да ускорим нещата и доникъде на януари компанията реализатор ще възобнови активността си “, съобщи Димитров.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР