Собственикът на Фейсбук Мета пуска в четвъртък приложение, което ще

...
Собственикът на Фейсбук Мета пуска в четвъртък приложение, което ще
Коментари Харесай

"Фейсбук" пуска конкурент на "Туитър"

Собственикът на " Facebook " " Мета " пуска в четвъртък приложение, което ще конкурира " Туитър ", заяви Би Би Си.

Приложението, което се назовава Threads (теми, нишки) и е налично за предварителна поръчка в Apple App Storе. То ще бъде обвързвано с друга известна платформа на " Мета " - " Инстаграм ".

От магазина на " Епъл " се вижда, че новото приложение графично наподобява на " Туитър ". " Мета " го разказва като " текстово основано приложение за диалог ".

Този ход е следващата демонстрация на съревнование сред притежателите на двете обществени платформи - Марк Зукърбърг и Илон Мъск.

Миналия месец двамата се договориха да се срещнат във физическа борба, макар че не е ясно какъв брой съществени са били, написа Би Би Си.

Междувременно " Туитър " заяви, че известното потребителско табло за ръководство TweetDeck след 30 дни ще стане платено. Според наблюдаващите по този метод Мъск се пробва да принуди потребителите да се абонират за платената услуга на " Туитър " - " Туитър блу " (Twitter Blue).

В събота мултимилиардерът ограничи броя на туитовете, които потребителите могат да видят, базирайки се на рисково " заличаване на данни ".

 " Туитър " вкарва ограничаване в броя изявления, които потребителите виждат

От приложението Threads на " Мета " наподобява, че това ще бъде безвъзмездна услуга, която няма да лимитира броя на изявленията, които ще бъдат виждани от потребителите

" Threads са мястото, където общностите се събират, с цел да разискват всичко - от тематиките, които ви вълнуват през днешния ден, до това, което ще бъде настоящо на следващия ден ", се споделя в описанието в App Store.

Threads също ще съхранява данни на мобилните устройства, на които е свалено, в това число данни за местонахождение, покупки и история на сърфиране.

През последните години се появиха няколко приложения, които поразително наподобяват на " Туитър " като Truth Social и Mastodon на Доналд Тръмп.

Друго сходно приложение, Bluesky твърди, че е получило " рекорден " трафик след решението на Мъск да ограничи потреблението на " Туитър ".

Въпреки това Threads може да бъде най-голямата опасност, пред която общественият микроблогинг е изправян до момента.

Марк Зукърбърг и различен път е употребявал към този момент осъществени непознати хрумвания. Meta`s Reels се възприема необятно като копие на TikTok, до момента в който Stories наподобява сходно на Snapchat.

" Мета " има ресурсите да се конкурира с " Туитър ", а и свързването на Threads с " Инстаграм " автоматизирано ще му донесе милиони консуматори.

Зукърбърг ще се надява, че може да притегли задоволително разочаровани консуматори от " Туитър ", с цел да сътвори същинска опция, написа Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР