Собственикът на Евролаб 2011 Васил Димитров, който се озова в

...
Собственикът на Евролаб 2011 Васил Димитров, който се озова в
Коментари Харесай

Васил Димитров пред депутатите: Опитват се да изземат бизнеса ми

Собственикът на " Евролаб 2011 " Васил Димитров, който се озова в окото на бурята и големите тапи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " в последните седмици след затварянето на активността му за надзор на пестицидите върху вноса на плодове и зеленчуци от Турция, разгласи пред депутатите, че властта е подела " всеобща акция за изземане на бизнеса " му.

Това е почнало от 1 април посредством огромна инспекция на цели 4 органа - ДАНС, Министерство на вътрешните работи, БАБХ и Национална агенция за приходите. " След тази инспекция няма установени нарушавания, само че има заповеди лабораторията да бъде затворена. Според мен министърът на земеделието има право да дефинира лабораторията за проучване на пестициди, а не БАБХ ", сподели преди залпа от въпроси Димитров.

Той уточни и други нарушавания на администрацията - като разтоварването на зарзавата и цените - всичко това трябвало да се прави с решение на Народно събрание и на Министерски съвет, а не на шефа на БАБХ.

Бургаският народен представител от ПГ на " Промяната " Константин Бачийски незабавно " захапа " Димитров с запитване за собствеността на компанията и свързаността сред лицата Размиг Чакърян и Христофор Аманатидис - Таки с нея посредством юриста на " Евролаб " Венцислав Милушев.

Димитров посочи, че той не познава лицата. " Не знам юриста ми с какви връзки с други хора и компании има той ", отсече шефът на " Евролаб 2011 ".

" Не ги познавам ", удостовери шефът на отстранената компания от лабораторните проби по границата.

Маноил Манев от ГЕРБ обясни, че всичко, протичащо се в залата на Народно събрание, тръгнало от медиите поради съмнение на Димитров, че всичко е почнало с посещаване на Кирил Петков на границата. " Вярно ли е това? ", попита той.

А предприемачът удостовери, че всички инспекции против него са тръгнали таман от премиерската аудиенция.

Народният фаворит репликира с думите: " Радвам се, че събрахте храброст, с цел да кажете истината. В този сигнал се съдържат данни за корупционни дейности от висшите етажи на изпълнителната власт. Ето, отговорът пристигна ".

Попитан от Движение за права и свободи, дали в предишното е имало инспекции от ДАНС, ГДБОП, Димитров отвърна, че освен е бил подлаган на инспекции, само че е бил посетен и 4 пъти от Национална агенция за приходите, както и от европейски институции. " Нашите проби са съпоставени с централната и няма открити никакви разлики в резултатите ", отсече той.

Дали има контракти с турски компании, Димитров изясни, че има над 700 - само че освен с турски, само че и с български и европейски. " Моето обвързване е, когато дойде камионът, аз да осигуря достъп до пратката, с цел да се изследват пробите и да се оформят документите по този начин, че транспортното средство да тръгне към Европа ", разясни Димитров.

Депутатът Георги Георгиев от Има Такъв Народ обаче отвърна. Той се съмнявал, че Кирил Петков желал да му изземе бизнеса и помоли Димитров да разкрие кой олигарх му се е обадил. " Да, имах позвъняване от лице. Вие бихте ли го оповестили на мое място? Ще го кажа, където би трябвало ", отсече предприемачът. Народният фаворит обаче го подкани да разкрие въпросния олигарх, с цел да се стигнело да цялата истина по проблема. " Не, няма да кажа на този стадий ", безапелационен бе Васил Димитров.

Демократична България не останаха по-назад с запитване за контракт за наем за пространствата по границата и по кое време е завършил състезанието за отдаването им от страна на БАБХ. " На 31 декември ", отвърна той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР