Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде първата си пресконференция,

...
Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде първата си пресконференция,
Коментари Харесай

Собственикът на Ботев Пловдив: Ще ни трябват поне пет трансферни прозореца, за да говорим за титла

Собственикът на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич даде първата си конференция, която бе без камери, микрофони и записващи устройства.

" Не съм огромна звезда и доста огромен футболен човек, само че взех решение по този метод да дам конференция - съобщи Зингаревич и продължи. - За мен Ботев е дълъг план. Един мой другар, който не е българин, само че живее в България ми даде всички данни за клуба и той направи връзката да взема тима. Преговорите бяха дълги, поради разбора, който правихме. Знаете, че имаше финансови усложнения и някои неща трябваше да се изчистят. Благодаря за всичко на Сдружението, макар че имаше случаи, в които някои хора не си държаха на думата. Щом през днешния ден се явявам пред вас, значи всичко е минало и аз съм притежател на клуба ".

" Засега съм удовлетворен от работата на Азрудин Валентич. Имаме избран жанр на работа и тактичност, с която тимът играе, само че в българската лига се играе различен футбол. В мача със Славия на всеки 30 секунди играта се спираше и не може да се играе бързия футбол, който ние желаеме. Ще излъжа, в случай че кажа, че съм напълно удовлетворен от мачовете, които гледах онлайн - с Пирин и Славия. Ние взехме доста нови играчи, има и контузени, които се върнаха в игра и съгласно мен ще би трябвало най-малко още месец и половина тимът да се сработи. Тази година имаме тим, които може да се бори освен за шестицата, само че и за място в Лига Европа. За купата ще ни трябват най-малко пет трансферни прозореца, с цел да сглобим състав, който може да играе за първото място.

До 10 дни Емануел Току ще стане състезател на Ботев, защото сега е чартърен. Колкото до Маркиньос - ние ще следим развиването му в Ботев и в края на интервала, в който е чартърен, ще решим дали да го купим. Надявам се в " Б " тима да се развиват млади играчи, които да влизат в мъжкия тим. Искам да кажа, че Ботев е финансово постоянен, само че изрично желая да заявя, че сме наложили таван на заплатите, който съблюдаваме.

Естествено, че съм осведомен със обстановката към строителството на стадион " Христо Ботев " и съм разговарял с кмета на града по тематиката. За нас като ръководители, за почитателите и тима и доста значимо да се върнем на стадиона. Знам, че средствата за първия стадий на строителството са обезпечени. На този стадий клубът няма по какъв начин да се включи в този развой, само че свърши ли той, ще беседваме с кмета, с цел да забележим по какъв начин може да се приключи стадионът. Не изключвам опцията за концесия. Тези диалози ще станат след края на първия стадий на строителството ", съобщи Зингаревич.

Босът на " канарчетата " сподели още, че се надява решението на УЕФА за парите, за които претендира Желко Петрович, да е в интерес на Ботев. Зингаревич призна, че в Русия е последовател на тима на Зенит, защото е роден в Санкт Петербург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР