Собственик на бизнес в Пенсакола получи малко над 1 689

...
Собственик на бизнес в Пенсакола получи малко над 1 689
Коментари Харесай

Фермерът, отглеждащ стриди в Пенсакола, спечели присъда за 1,69 милиона долара в граждански процес на Сканска

Собственик на бизнес в Пенсакола получи малко над 1 689 000 $ след седемдневен цивилен развой по обвинявания, че шлеповете на Skanska USA са унищожили процъфтяващата му плантация за стриди.

< p> Травис Гил, притежателят на DeLuna Oyster Company, твърди, че два шлепа на Skanska, които не са били вярно обезопасени, с цел да устоят на урагана Сали през 2020 година, са отскочили по време на бурята и са пробили клетките му за стриди, унищожавайки реколтата му от стотици хиляди стриди.

Адвокатите на Сканска твърдяха, че вятърът и вълните от бурята са унищожили стридите и оборудването на Гил, само че голям брой специалисти споделиха, че в никакъв случай не са виждали стихия да предизвиква вредите от типа, който Гил е претърпял. Някои от развалените кафези на Гил бяха открити на брега на залива Пенсакола на малко разстояние от брега на шлеп сутринта след урагана Сали.

„ Мисля, че това, което видя това жури, беше компания, която се счита за по-голяма от тази общественост и имах възприятието, че могат да влязат в правосъдна зала тук и да обвинят работлив млад мъж, който просто се пробва да стартира бизнес, и да го обвинят, че е измамник “, сподели Браян Бар, акционер в Levin Papantonio Rafferty и юрист на Gill.

„ В продължение на две седмици (Гил) трябваше да седи там и да слуша по какъв начин тази компания го назовава измамник, казвайки, че той няма толкоз стриди в клетките си, колкото твърди, че има. И това, което се надявам е, че тази компания ще види, че нашата общественост вижда това и вижда през типовете тактики, които Skanska желае да употребява. по делото.

Съдебният екип на Гил включваше Г. Джефри Вернис и личния татко на Гил, Джеф Гил, и двамата юристи в адвокатската адвокатска фирма Vernis & Bowling.

Джеф Гил означи, че присъдата беше извънредно значим за сина му, който беше върнат на изходна позиция, преди даже да успее да прибере първата си годишна продукция от стриди.

„ Това ще му даде това, от което се нуждае, с цел да стартира всичко “, сподели Джеф Гил от присъдата. „ Искам да кажа, действителността е, че той беше подготвен да събере първата си годишна продукция от стриди през 2020 година, в действителност подготвен да тръгне още веднъж, и този шлеп го удари. Това го върна назад в 2018 година, като трябваше да стартира напълно изначало с този стартъп И по този начин, това, което ще направи това, ще го върне в позицията, в която би бил през днешния ден с работеща, носеща доходи плантация за стриди. И това ще му разреши в този момент да извърши проекта че имаше за тази плантация и продължи да я построява. "

" Имаше възприятието, че огромна корпорация идва, пробвайки се да прикрие нещо... "

Кори Флойд, ръководителят на журито, сподели пред News Journal след присъдата в сряда, че той и сътрудниците му са влезнали в процеса с отворени мозъци, само че от ден на ден намират причините на Сканска за съмнителни и, почтено казано, неприятни.

" (Ние) чухме от доста очевидци, които фактически са били там по време на бурята, поданици на локална жилищна постройка, които са били там и са видели баржите да минават ", сподели Флойд. „ И в действителност, техните показания имаха едни от най-голяма тежест в процеса... доста от тях бяха гледали и виждали къде е фермата за стриди в продължение на години, от 2018 година, когато беше там и те изпратиха ищеца на открито там и той ревизира клетките както всеки ден. "

Флойд сподели, че очевидците са съумели да опишат по какъв начин и къде е минал шлеп, макар че фермата не се вижда на фотосите и видеоклиповете, които са създали от случай.

„ За мен беше много обезсърчаващо да видя отбраната да се надига и да се пробва да ги дискредитира или да се пробва да звучи по този начин, като че ли не знаят какво приказват “, сподели Флойд. „ Тактиката, която те използваха, просто ме накара да видя това, тъй като (свидетелите) нямаха какво да завоюват от това. Не им се плащаше за услугите им. “

Флойд добави, че той и други правосъдни заседатели не откриха аргумента на Сканска, че ураганът е унищожил фермата, за благонадежден. Той сподели, че както специалистите, по този начин и правосъдните заседатели са разискали, че в случай че въжетата, свързващи клетките със стриди на Гил, са били развалени от бурята, те биха били „ протрити “ или протрити, защото са били раздрани от времето.

„ Ако беше в случай че беше по този начин, тези неща щяха да се откъснат, едно по две, по три едновременно и да изплуват на разнообразни места, като шлеповете по време на стихия, и ще ги намерите по-разпръснати, не изкоренени с техните котви ", сподели Флойд. „ Тези дълги, 5-футови котви, които бяха забити надолу в морското дъно, тези котви също бяха изкоренени с (клетката) и всички бяха намачкани и смачкани единствено на крачки зад шлепа. Това за нас беше доста, доста мъчно с цел да обяснят като метеорологичен случай. "

Съдиите в последна сметка откриха, че небрежността на Сканска е „ правна причина за загуба или щета на DeLuna Oyster Company " и пресметнаха какъв брой стриди би могъл реалистично да продаде Гил, в случай че фермата му не беше унищожени и какъв брой би могъл да завоюва, в случай че беше съумял да приключи бизнес, който беше заложил в контракта си за наем с страната.

Според формуляр за присъда, подаден в Окръжния съд, Гил в последна сметка беше присъден 445 016 $ за имуществени вреди и 1 244 761,18 $ за пропуснати изгоди, общо 1 689 777,81 $.

Флойд сподели, че това е третият му път, когато взе участие в правосъдни заседатели, само че за първи път се усеща задължен да приказва за какво журито е решило по този начин и стана.

„ Просто имам възприятието, че в действителност съм благополучен за индивида. Чувствам, че правораздаването в действителност беше раздадено добре, тъй като за мен беше по този начин, както и знам, че другите правосъдни заседатели също се усещаха по този начин, имах възприятието, че огромна корпорация идва, пробвайки се да прикрие нещо, за което те знаеха, че са виновни ", Флойд сподели.

„ Те трябваше да знаят, гледайки нещата, до които имаха достъп, чувайки от хората, от които са чували, трябваше да знаят, че са виновни за това, само че да се опитаме да дискредитираме локалните хора тук, да се опитаме да дискредитираме свидетелските показания на хора, които нямат причина да си измислят това... беше просто обезсърчаващо да видя и просто бях благополучен да видя по какъв начин се разчува, че справедливостта е Свършен. Мисля, че беше направено в действителност положително нещо за локалния бизнес тук в региона. "

Skanska може да се изправи пред още стотици ищци, а юристите желаят правдивост за всички тях

Това е първият от евентуално стотици цивилен процеси на щатско равнище от жители, пътуващи до работното място и притежатели на компании, които споделят, че баржите на Skanska са им предизвикали физически или финансови вреди.

Предишен федерален съд дефинира, че Skanska е показала немарливост, когато не се е преместила 55 шлепа преди урагана Сали.

По-рано: Сканска споделя на журито, че времето е унищожило фермата за стриди в Пенсакола, а не развинтен шлеп

Съгласно проекта на Сканска за ураганите, показан на Флорида Министерството на превоза, компанията трябваше да реалокира шлеповете в едно от двете „ безвредни пристанища “ − Butcherpen Cove на бреговата линия на Gulf Breeze от източната страна на Bay Bridge или Bayou Chico в Пенсакола от западната страна на мястото на моста.

Вместо да следват този проект, екипажите завързаха шлеповете за акостиращи стълбове на няколкостотин ярда източно от моста на залива Пенсакола. От 55-те баржи на място преди урагана, 22 се откъснаха, блъснаха се в морски стени, приземиха се на сантиметри от домовете и унищожиха забележителна част от моста.

„ Мисля, че като умел екип ние всички чувствахме голяма отговорност към Пенсакола – и даже Травис беше първият просител, който подаде иск за обезщетение пред правосъдни заседатели – и просто се усещаме доста удовлетворени, че първият случай мина по този метод, че правосъдните заседатели ясно прозряха истината на обвиняването “, сподели Джеф Гил.

Бар сподели, че съставлява клиенти в други цивилен каузи против Skanska и че той и всички, представляващи DeLuna Oyster Company, са удовлетворени от резултата на този първичен развой и са решени с цел да продължим да държим Skanska виновна.

„ Ние ще дадем отпор на тази компания и ще създадем всичко допустимо, с цел да получим справедливостта, която заслужават, на хората, които са уязвили “, сподели Бар.

Тази публикация в началото се появи в Pensacola News Journal: Собственикът на DeLuna Oyster Company Травис Гил печели гражданския развой на Skanska

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР