Сняг вали в района на Хижа Здравец и Копривките, показа

...
Сняг вали в района на Хижа Здравец и Копривките, показа
Коментари Харесай

Бяла приказка на Хижа Здравец, ще стигне ли снегът и до Пловдив?

Сняг вали в региона на " Хижа Здравец " и " Копривките ", сподели информация на Plovdiv24.bg . По този метод започнаха да се сбъдват прогнозите на синоптиците. Днес, под въздействие на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно с превалявания от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан - от сняг. Привечер и през нощта против понеделник преваляванията ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 0 - 4° в северозападните, до 8 - 12° в югоизточните региони на страната. 

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания, най-вече от сняг. Привечер тук-там в Родопския масив количествата ще са обилни. Ще духа сдържан югоизточен, по високите и открити елементи и мощен южен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, обилни по здрач по Южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 7° и 12°. Температурата на морската вода е 14 - 15°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. За съвсем цялата страна в действие е " жълт " код.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР