Снукърът, билярдът и карамболът - билярдните спортове* - организират съвместна

...
Снукърът, билярдът и карамболът - билярдните спортове* - организират съвместна
Коментари Харесай

Билярдните спортове кандидатстват за участие на Олимпиадата в Париж 2024

Снукърът, билярдът и карамболът - билярдните спортове* - провеждат взаимна кандидатура и публично ще се опитат да бъдат включени в програмата на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Това бе оповестено на конференция край Айфеловата кула, като концепцията е по няколко състезатели от всяка дисциплинираност да обединят сили и да показват страните си в смесен екипен шампионат.

Големите козове на комитета по кандидатстване са богатата история на билярдните спортове и големия зрителски интерес, превъзхождащи неведнъж доста от към този момент включените в олимпийската стратегия дисциплини.



Също по този начин точно във Франция през ХV век е била построена и употребена първата маса за билярд в кралския замък Версай, като билярдът е доста известен в страната и това в допълнение вдъхва убеденост на основателите на акцията.

На 8 ноември 2017 година в студиото на Sportal TV президентът на Европейската билярд и снукър асоциация Максим Касис разяснява точно всеобщият блян билярдните спортове да станат част от олимпийската стратегия.

*В България за " билярд " се има поради играта, която в действителност се назовава " пуул ", а " билярд " е в действителност шапката, категорията, определяща всички спортове с щека, маса и топки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР