Снощи вечерните влакове Рила и Места по теснолинейката септември-Добринище попаднаха

...
Снощи вечерните влакове Рила и Места по теснолинейката септември-Добринище попаднаха
Коментари Харесай

Снегът в Рила и Родопите затрудни движението на теснолинейката

Снощи вечерните влакове " Рила " и " Места " по теснолинейката септември-Добринище попаднаха в клопката на падналите снегове в Рило-Родопската част в Пазарджишко. Движението остава затруднено и през днешния ден. От нощес се работи по разчистване на трасето. Това оповестиха от интернет страницата на „ Родопската теснолинейка ".
Прочетете още
След като през вчерашния ден заваля изобилен сняг във високите елементи, линията побеля в сектора от Велинград до Добринище. Обичайно, на доста места по релсите паднаха дървета, камъни, провиснаха и клони.

Бригадите по поддръжка на стоманения път стремително се задействаха и изключително в помощ на първия закъсал съществено трен - вечерният от Септември за Добринище. Той попадна в клопката на зимата в най-тежкия сектор " Осморката " от спирка Св. Петка до гара Аврамово. С помощта на служащите, въпреки и със забавяне, влакът доближи гара Аврамово малко преди 22:00 ч. и продължи надолу за Добринище.

От другата страна на най-високата гара Аврамово беше късният трен Добринище - Септември. Неговите инциденти започнаха в региона на " Шестиците " сред спирка Черна Места и гара Аврамово. След като бе изпратена помощ от Национална компания " Железопътна инфраструктура ", падналите дървета бяха почистени и влакът изкачи Аврамово, с цел да чака насрещния, чийто път прокарваха в Осморката. Линията беше под снега. Изключителен професионализъм от страна на машинистите, които не оставиха влака, макар всички предпоставки за това.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР