Снощи Септември (Тервел) спечели гостуването си на Устрем (Дончево) с

...
Снощи Септември (Тервел) спечели гостуването си на Устрем (Дончево) с
Коментари Харесай

Септември : Предпочитаме служебна загуба и глоба, вместо контузени футболисти

Снощи Септември (Тервел) завоюва гостуването си на Устрем (Дончево) с 1:0 в съседското дерби на Област Добрич от втория кръг на Североизточната Трета лига. Добрин Иванов, президент на Септември разкри пред Sportal.bg за какво триумфа е признат от тима със смесени усеща. 
 Септември (Тервел) взе дербито в Дончево и се изкачи на върха Септември (Тервел) взе дербито в Дончево и се изкачи на върха
„ Нормално ли е да се радваш на три точки, когато половината ти играчи са контузени? Това е резултата от мача в с.Дончево, а не 1:0. Причината е неприятния терен. Предварително знаехме, че на него няма по какъв начин да се играе естествен футбол. Когато обаче пристигнахме и видяхме цепнатините в игрището, останахме втрещени. Въпреки това взехме решение да играем. 

Резултатът е изтъкнат – петима от футболистите ни ще са най-малко седмица отвън строя поради контузии, получени от неприятния терен. Двама са с обърнати глезени, през днешния ден са на медицински прегледи. Заради тези проблеми, нощес се събрахме Управителния съвет на клуба и взехме изрично решение. 

Няма да играем повече на такива терени. Предпочитаме служебна загуба и санкция, вместо контузени футболисти. Най-важно е здравето на състезателите. Освен това, ние плащаме заплати на тези момчета. Те нямат опция да ги проработят, тъй като би трябвало да се лекуват. 

Апелираме към комисиите, които лицензират футболните терените да упражняват по-строг надзор. Ако не го вършат, скоро няма да има кой да излезе да играе, тъй като футболистите ще са пред лекарските кабинети “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР