Снощи Сенатът на САЩ най-накрая изпрати на бюрото на президента

...
Снощи Сенатът на САЩ най-накрая изпрати на бюрото на президента
Коментари Харесай

Медия от САЩ: Средствата за Украйна идват в ключов момент за страната във войната ѝ с Русия

Снощи Сенатът на Съединени американски щати най-сетне изпрати на бюрото на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в тройния пакет с военна помощ на стойност 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван. С това те сложиха край дългото закъснение, което съгласно от ден на ден представители на администрацията и висшето командване във Вашингтон е причина за жертвите на украинското полесражение, написа английското издание „ Индипендънт “.

Вестникът показва, че сенаторите са дали своят вот пакета с голямо болшинство от 79 на 18 (общо депутатите в горната камара на Народното събрание във Вашингтон са 100). След дълго отсрочване Камарата на представителите (долната камара) гласоподава военната помощ в събота.

„ Америка в никакъв случай няма да се отдръпна от отговорността си на водач на международната сцена “, цитира „ Индипендънт “ водача на болшинството в Сената Чък Шумър, демократ от Ню Йорк, преди гласуването.

Двупартийният (на Демократическата и Републиканската партии) избор за пакета с помощи в размер на 95,3 милиарда $ постави завършек на мъчителното пътешестване на закона до Белия дом. Очаква се президентът Байдън бързо да го подпише час по-скоро, разяснява и " Ню Йорк Таймс ".

Гласуването постави завършек на безизходицата в Конгреса (двете камари на органа на законодателната власт във Вашингтон) по отношение на финансирането на военните старания на Киев, прибавя " Файненшъл таймс ".

Военната помощ за Украйна се отпуска в миг, когато разкъсваната от война страна обезверено се нуждае от нова огнева мощност и в миг, когато съветският президент Владимир Путин ускорява офанзивите си. Украинските бойци изпитват компликации, защото Русия е взела превес на бойното поле и е спечелила обилни територии, написа френското издание " Монд ".

То припомня, че в понеделник Байдън е заречен пред украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че Съединени американски щати ще изпратят извънредно нужното оръжие за противовъздушна защита незабавно след приемането на закона и цитира Зеленски, който тази заран благодари на Сената в обществените мрежи: „ Благодаря на водача на болшинството Чък Шумър и на водача на републиканците Мич Макконъл за мощното им водачество в напредването на това двупартийно гласоподаване, както и на всички американски сенатори от двете партии, които гласоподаваха в негова поддръжка “.

Средствата за Украйна идват в основен миг за страната във войната ѝ с Русия, така като  силите на Киев, изпитващи дефицит на муниции, към този момент започнаха да отстъпват фронтови градове. Пентагонът от месеци предизвестява, че неуспехът на Съединени американски щати да въоръжат Украйна ще се окаже пагубен и може да подтиква съветския боен прогрес в други прилежащи страни, разяснява „ Вашингтон пост “.

Месеците безучастие на Конгреса може да нанесат и дълготрайни вреди на репутацията и съюзите на Америка, настояват публични лица и анализатори пред изданието.

„ Възприемането на Съединените щати като благонадежден съдружник е мощно нарушено “, сподели пред „ Вашингтон пост “ Кърт Волкър, който беше чиновник за връзка с Украйна в администрацията на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския. „ Това ще има следващ резултат и може да ускори подозренията на страните членки на НАТО, че Съединени американски щати ще спазят уговорката си за взаимна защита като член на Алианса “, означи той.

„ Вашингтон пост “ разяснява още, че демократите от своя страна са надълбоко разграничени във връзка с метода на Израел към войната в Газа, само че сенаторите от Демократическата партия значително са съумели да се обединят при одобряването на пакета от помощи през вчерашния ден. Някои демократи показаха неотдавнашния удар на Иран против Израел като събитие, което съгласно тях ще покаже ясно на гласоподавателите нуждата от пакета, написа изданието.

Британският вестник „ Телеграф “ напомня, че безизходицата, в която попаднаха президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и Конгресът, стартира през октомври, когато той предложи огромно „ допълнение “ за Украйна, целящо да продължи финансирането на войната от страна на Съединени американски щати до президентските избори през ноември.

С поддръжката на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския някои републиканци твърдяха, че вместо това държавното управление би трябвало да се концентрира върху вътрешните цели, в това число сигурността на американската граница, и приканиха войната да бъде доведена до край посредством договаряния, написа изданието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР