Снощи Киев беше подложен на най-масираната атака от началото на

...
Снощи Киев беше подложен на най-масираната атака от началото на
Коментари Харесай

Кличко: Врагът извърши най-масираната атака срещу Киев от началото на войната

Снощи Киев беше подложен на най-масираната офанзива от началото на военните дейности. Това заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от УНИАН.

" Благодарение на нашите сили за противовъздушна защита всичките 36 дрона бяха свалени. Това е най-масираната офанзива против нашия град от началото на войната ", е подчертал Кличко.

Той е отбелязал, че никой от жителите на града не е умрял вследствие на това нахлуване. В същото време има вреди по редица обекти. По-специално, съгласно Кличко, са потърпевши жилищни здания, както и детска градина и учебно заведение. Най-сериозни са разрушенията на многоетажна жилищна постройка в квартал Святошин, написа украинската медия.

" Пострадали са и хора от тази постройка... Ранени към днешна дата са 5 души, двама от тях са в болница. Един човек е опериран. Няма заплаха за живота на потърпевшите. Състоянието на оперирания е устойчиво, аз преди малко приказвах с лекарите... “, е добавил кметът.

През нощта против 8 май съветските войски са атакували Киевска област с ударни безпилотни самолети Шахед-136/131 иранско произвеждане. Според Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили са употребявани 35 ударни БЛА, които са атакували от северна посока, летище Сеща (Брянска област), оповестява УНИАН.

" Всичките 35 " Шахед-136/131 " са унищожени от силите и средствата за противовъздушна защита на авиационно командване " Център " на Военновъздушни сили, във взаимоотношение с членовете на Силите за защита на Украйна ".

Повече от 3 часа е траяла тази нощ въздушната паника в столицата и района. Сутринта Киевската градска военна администрация е съобщила за следствията от враждебната офанзива на дрон против столицата: в столичния квартал " Святошин: са развалени 7 автомобила, а друга кола е запалена, евентуално заради падащи парчета, такива са паднали върху жилищна постройка, развалени са прозорци и фасади, има падащи парчета върху пътното платно, оповестява медията.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР