Снощи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров излезе с интересен

...
Снощи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров излезе с интересен
Коментари Харесай

Мъти ли се нещо на Дондуков 2?

Снощи някогашният народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров излезе с забавен статус в обществената мрежа. Активният във Фейсбуук Тодоров съобщи: "Хм, забавно. Преди секунди в Пловдив - Румен Радев се ръкува единствено с Цветан Цветанов и Явор Нотев. Пропусна Корнела, която си беше изкривила устните в опит за усмивка. Явно ще прави партия и Българска социалистическа партия към този момент не са му нужни. "

Принципно статусът на Тодоров не би провокирал сериозна полемика, защото отношението му към Българска социалистическа партия и Нинова е ясно и би могъл да бъде упрекнат в преднамереност. Въпреки това обаче си коства да се означи.

Според осведомени, на коктейла след формалната гала във връзка Съединението, президентът Радев, без да обърне внимание на Нинова, е провел радушен дълъг диалог с водача на пловдивските социалисти Георги Гергов. Последният е ослепителен критик на дейностите и политиката на Корнелия Нинова, а разривът сред двамата се случи малко след експлоадирането на "ЦУМ-гейт ", написа topnovini.bg

"Президентът не може да бъде съдия в обстановка даже когато обстоятелствата са спорни. "

Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти преди година срещата сред основния прокурор Сотир Цацаров, предприемача Сашо Дончев и представителя на управлението на Българска социалистическа партия в оставка Георги Гергов в офиса на последния в столичния ЦУМ.

На какво обаче се дължи задушевният резговор на Радев с Гергов - продължава да се разяснява през целия ден от отраслови кореспонденти. Дали двамата ще обединят сили за нов политически план или за офанзива към поста на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия - към момента не е ясно. Разбира се, допустимо е диалогът да си остане просто в областта на политическите злословия. При всички положения обаче политическите публицисти ще се питат още известно време "Мъти ли се нещо на "Дондуков "2? "

След свадите с Бенчо Бенчев, въпросът за ролята на Георги Гергов в живота на социалистическата партия също продължава да стои на дневен ред. Преди месец "168 часа " напомни в резюме кариерата на Гергов при "червените " в материал за милионерите в Българска социалистическа партия:

"Дълги години Георги Гергов просто гравитираше към Българска социалистическа партия. В един миг милионерът реши да прави политическа кариера, и доста бързо оглави пловдивската конструкция. В града под тепетата те в никакъв случай не са печелили кметски избори. Естествено, и той не можа. Но задачата му беше след локалното да овладее и централното лидерско място. Засега обаче макар опциите си не съумява да се пребори с конкуренцията.

Собственикът на ЦУМ в никакъв случай не е криел благосъстоянието си. Заедно с жена си е заявил дялове във компания "Съни тур " за 14,6 млн. лева

Освен това има хотел "Санкт Петербург " в Пловдив, както и компанията "Старият Пловдив ", панаира в града на тепетата, акции за 5 млн. в ЦУМ и парцели за над 400 000 лева

Пред Сметната палата е заявил депозити от 40 хиляди лв. в банки и вземания за към 11 млн. лева Кредитите му обаче също са над 11 млн. лева

Каква благосъстоятелност се води на името на компаниите му, не е ясно. Но и той също като Бенчо Бенчев влезе в спор с Корнелия Нинова. "

Любопитен факт, който се напомня в последните дни, е и обвързаността във времето сред Георги Гергов и Ветко Арабаджиев. "Историци на живота на богатите обаче напомнят, че сред хотелиерските семейства има съвсем роднинска връзка, тъй като са си кумували ", написа "Стандарт " през 2008-а, в материал, който подчертава върху сдобряването на двамата след тежък скандал.

Две години по-късно, още веднъж "168 часа " прави ретроспекция на повода Гергов и Арабаджиев да скапват другарството си:

"През 2007 година Арабаджиев напусна ръководения от Георги Гергов Национален ръб по туризъм, записва Съюза на вложителите в туризма и става негов ръководител. След това Ветко дружно с други хотелиери неодобряват самодейността на Гергов за Национална конфедерация на туристическата промишленост. Заради разнобоя сред двамата се постанова основаването на Държавна консултативна комисия в края на 2008 година, ръководена от тогавашния вицепремиер Ивайло Калфин, а Гергов и Арабаджиев стават членове на комисията.

Участието му в Държавната консултативна комисия провокира сигнал до парламентарната комисия по корупция в края на 2008 година, в който се упорства да бъде разследвана активността на Арабаджиев. Според него става дума за злонамерени клюки от страна на съперници, съгласно други - следствието е прекъснато от тогавашния вътрешен министър Румен Петков.

Скандалът сред кумците Гергов и Арабаджиев избухва поради приватизацията на "Пловдив БТ ", когато и двамата са отрязани от конкуренцията, макар че спечелилият "Сигма консултинг " предлага по-ниска цена. Тръгва мълвата, че договорката е отплата за интонации бизнес на винпрома около ареста на някогашния зам.-шеф на НСБОП Иван Иванов-Рилски. Той е разследван за приключване на информация за идни инспекции на алкохолните производители. Според осведомени таман войната сред Гергов, Арабаджиев и притежателите на Винпром "Пещера " води до оставката на Мургина. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР