снимки: ВМСНа 6 декември – Никулден, празника на град Бургас,

...
снимки: ВМСНа 6 декември – Никулден, празника на град Бургас,
Коментари Харесай

Никулден е празник на два български града край морето, вижте честванията в Бургас и Черноморец

снимки: Военноморски сили

На 6 декември – Никулден, празника на град Бургас, представителни елементи от гарнизон Бургас участваха в тържествено издигане на националното знаме на площад  „ Атанас Сиреков ” пред постройката на община Бургас.

На площада бяха издигнати представителните блокове на Флотилия бойни и спомагателни кораби, Сухопътни войски и събирателен блок от военните формирования на Военновъздушните сили от гарнизона. Строят бе признат от началника на гарнизон Бургас и пълководец на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков.



До постройката на общината и на Морска гара Бургас военните моряци, взаимно с община Бургас, подготвиха и раздадоха на жителите и гостите на града Никулденски рибен курбан, включващ разнообразни типове риба на скара и рибена супа.



Тържествената Никулденска софра бе осветена от Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Йоаникий и представители на Българската православна черква. След това се организира литийно шествие до Моста в Морската градина. В морето бяха  хвърлени венци и цветя в памет на починалите моряци и риболовци.


6 декември – Никулден е празник и на град Черноморец. Там също в църквата „ Св. Никола ” беше отслужена Света литургия за благоденствието на всички поданици на града. Проведе се литийното шествие до пристанището на града. От борда на моторен катер „ Колокита ”, от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, пред нос Акин бяха хвърлени венци и цветя в памет на починалите моряци.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР