снимки След закриването на Спецсъда, не останаха дори и табелите

...
снимки След закриването на Спецсъда, не останаха дори и табелите
Коментари Харесай

Свърши се! След закриването на Спецсъда, не останаха дори и табелите

снимки

След закриването на Спецсъда, не останаха даже и табелите му. 

Дотук се стигна, откакто на 14 април Народното събрание одобри промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), препоръчани от Министерството на правораздаването и импортирани от Министерския съвет. Дебатите в Народно събрание продължиха 10 часа. 
 спецсъд
Недовършените каузи в спецсъда са 143. Те ще бъдат догледани от съдиите, които са ги почнали. Други 54 каузи, по които има единствено импортиран обвинител акт, са преразпределени. Най-голямото от тях е над 500 тома. То е против Бобокови, съобщи Дарик.

Седмица откакто депутатите дефинитивно закриха профилираното правораздаване, президентът Румен Радев подписа декрет за обнародването на измененията в Закона за правосъдната власт. За това заяви във Facebook правосъдният министър Надежда Йорданова.
 спецсъд
" Като страж на държавния щемпел сложих автограф под указа на президента за обявяване на измененията в „ Държавен вестник “, написа Йорданова. Освен че закриват профилирания съд и прокуратура, измененията отстраняват и така нататък ĸapиepни бoнycи нa члeнoвeтe нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт и на Съдебния инспекторат.

В подкрепените от партиите от обединението промени се разказва в детайли по какъв начин следствията и делата ще се трансферират от профилираните в обичайните правосъдни структури, както и редът за преназначаването на съдиите, прокурорите и следователите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР