Снимки: ПетелДнес стартира новата билетна система за линия 10 във

...
Снимки: ПетелДнес стартира новата билетна система за линия 10 във
Коментари Харесай

Репортаж на Петел: Работи ли новата билетна система във Варна и знаят ли варненци как се използва?

Снимки: Петел

Днес започва новата билетна система за линия 10 във Варна. Екип на " Петел " реши да направи инспекция дали хората са осведомени и дали съумяват да си закупят билет от машината. Явно малко на брой знаят за стартирането на новите билетни системи, защото в границите на 30 мин на спирка " Спартак " никой не си закупи нито един билет или карта от автоматите. Може би, тъй като дълго време конструкциите стояха без работещ програмен продукт хората са привикнали да ги подминават. Все отново, с цел да осведоми жителите, общината е изготвила рекламни материали, които са оставени по седалките в автобуса.



Репортер на " Петел " тества новата система, като реши да си закупи билет с монета от 2 лева Оказа се, че устройството приема всевъзможни монети и банкноти, само че не и железни 2 лева

Важно е да знаете, че при закупуването на книжен билет от автомата Ви се дават две неща, с изключение на рестото - касов бон и билет, на който има баркод.  Важно е да запазите билета си - тъй като точно с баркода би трябвало да го валидизирате  в идващия рейс по същата линия. Билетите важат за 1 час от момента на покупката. 



При влизането в рейса се очакваше да има стюард- консултанти, които да осведомят и да демонстрират на пасажерите по какъв начин се употребява новата билетна система. Така беше обявено от Общината, само че такива хора нямаше...Били в обедна отмора.



За да не изпитате големи усложнения, " Петел " разгласява още веднъж видеото, което демонстрира по какъв начин се употребява новата билетна система. В случай, че пътувате с една линия повече от 1 път в границите на час е по-добре да употребявате нея:

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР